Rutte naar veiligheidsconferentie München

Premier Mark Rutte doet vrijdag en zaterdag mee aan de jaarlijkse internationale veiligheidsconferentie in München. Ook minister van Defensie Ank Bijleveld gaat naar het congres.

De conferentie wordt voor de 54e keer gehouden. Op de conferentie wisselen onder meer regeringsleiders, ministers, hooggeplaatste militairen en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld en bedrijfsleven van gedachten over internationale veiligheidsvraagstukken.

Rutte doet vrijdagavond mee aan een panel en zaterdag aan een ontbijtsessie. Daarnaast heeft hij een aantal bilaterale gesprekken.

Bijleveld houdt zaterdag een toespraak over biosecurity. Ook spreekt zij met een aantal buitenlandse collega’s.

Minister-president Rutte neemt vrijdag 16 en zaterdag 17 februari deel aan de Münchner Sicherheitskonferenz in Duitsland. Ook minister Bijleveld van Defensie is aanwezig bij de conferentie.

De Münchner Sicherheitskonferenz is een jaarlijkse bijeenkomst waar regeringsleiders en -vertegenwoordigers, hooggeplaatste militairen en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld en bedrijfsleven van gedachten wisselen over internationale veiligheidsvraagstukken. De conferentie wordt dit jaar voor de 54e keer gehouden.   Minister-president Rutte neemt in München op vrijdagavond deel aan een panel met als thema ‘Threats to the International Liberal Order’ en op zaterdag aan de ontbijtsessie ‘Setting foreign policy in an era of polarization’. Daarnaast heeft de minister-president een aantal bilaterale gesprekken.   Minister Bijleveld houdt op zaterdag een toespraak over biosecurity. Daarnaast spreekt zij met een aantal buitenlandse collega’s.


at Twitter: