De dag dat Sven Kramer zijn olympische trilogie voltooide

De dag dat Sven Kramer zijn olympische trilogie voltooide
Loch mist 3e titel op een rij, Gleirscher verovert goud in rodelen
In Vancouver 2010 en Sotsji 2014 mocht Felix Loch telkens pronken met een gouden medaille om zijn hals. In Pyeongchang leek de 28-jarige Duitser op weg naar een hattrick.

Loch leidde na 3 runs met een bonus van 192 honderdste seconde op de Amerikaan Chris Mazdzer. Maar het was de Oostenrijker David Gleirscher die zich in de 4e en laatste run ontpopte tot de grootste concurrent van Loch.

De tweevoudige olympische kampioen kon zijn zenuwen niet meer in de baas en werkte een heel slechte run af: op plaats 19. Loch legde beslag op de 5e plaats in de eindafrekening, Gleirscher mocht op het podium met de Amerikaan Mazdzer en de Duitser Ludwig.

Felix Loch is er niet in geslaagd zijn olympische hegemonie in het rodelen in Pyeongchang voort te zetten. Na zijn overwinningen in Vancouver 2010 en Sotsji 2014 leek de 28-jarige Duitser in de individuele wedstrijd op weg naar zijn derde goud, maar hij verknalde het in de laatste run. Loch eindigde slechts als vijfde.

Het goud was voor de Oostenrijker David Gleirscher. De Amerikaan Chris Mazdzer pakte zilver. Het verschil tussen beiden was minimaal: 0,026 seconde. Het brons ging naar de Duitser Johannes Ludwig.


at Twitter: