Klopp zag Liverpool tijdens recordwinst de ‘perfecte wedstrijd’ spelen

Ook vanavond zal Simon Mignolet niet onder de lat staan bij zijn Engelse club Liverpool FC. Dan spelen The Reds in de achtste finale van de Champions League in en tegen Porto. De Rode Duivel kwam al sinds eind januari niet meer van de bank.

Op de site van de club gaf Liverpool-coach Jürgen Klopp aan om opnieuw de voorkeur te geven aan zijn landgenoot Loris Karius. “Elke doelman heeft vertrouwen nodig, en Loris heeft het afgelopen weekend goed gedaan tegen Southampton.” Nochtans had de Duitse coach aangegeven te roteren met zijn doelmannen. Maar die belofte komt hij dus niet na.

Simon Mignolet lijkt op weg naar de uitgang bij Liverpool. De 29-jarige doelman start op de bank in het Champions League-duel tussen Fc Porto en Liverpool van woensdagavond. Een zoveelste domper voor de Limburger. Loris Karius, de nieuwe nummer één bij The Reds, begint aan de aftrap. In de 1/8e finales van de Champions League werkt Liverpool, de nummer drie uit de Premier League, woensdagavond haar heenwedstrijd af op het veld van de leider in Portugal, FC Porto.

Mignolet mocht op 27 januari voor het laatst starten in doel bij Liverpool. Toen verloor het thuis met 2-3 van West Brom.

13 februari 2018 – Jürgen Klopp maakt zich niet echt druk over met welk systeem hij met Liverpool moet spelen in de eerste confrontatie met FC Porto in de achtste finales van de Champions League. De teams staan woensdag tegenover elkaar in Portugal.”Het systeem zal nooit een wedstrijd winnen. Het gaat er alleen om dat de spelers op de juiste momenten de juiste dingen doen en hun ziel en zaligheid mee het veld op nemen. Het systeem is maar een onderdeel van de wedstrijd”, aldus Klopp op de persconferentie. “Ik heb veel respect voor Porto. Het is een mix van techniek en duelkracht en van ervaring en jeugd. Daar hou ik van.””Wij zijn ook niet slecht, dat weten we. Dat willen we ook laten zien, maar de verschillen zullen klein zijn”, vervolgt Klopp. “We hebben hier een goed resultaat nodig. Zoals je je kan voorstellen, geloven wij in Anfield. Dat is een plek waar de sfeer echt invloed kan hebben op de uitslag van de wedstrijd. Maar om onszelf in die positie te manoeuvreren, hebben we hier een resultaat nodig. Dat betekent dat we hard moeten werken.”

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft aangekondigd dat Simon Mignolet ook de Champions League-match tegen Porto vanop de bank zal moeten meemaken. Eerder besliste de Duitser de doelmannen te roteren op het kampioenenbal, maar nu zijn landgenoot Loris Karius eerste doelman geworden is in de competitie, blijkt dit plots niet meer nodig.

FC Porto Einde 0 – 5 Liverpool Verslag Opstellingen Eerder op het seizoen deed het nog de wenkbrauwen fronsen: eerste doelman Simon Mignolet die op de bank zat in de Champions League-matchen van zijn club Liverpool, terwijl vervanger Loris Karius voluit zijn kans kreeg. In toch niet bepaald de meest overbodige competitie ter wereld. Nu Karius de rol als eerste doelman van Mignolet heeft overgenomen in de competitie, zou je daarom misschien verwachten dat de Rode Duivel nu zijn kans krijgt op het kampioenenbal. Niets blijkt echter minder waar. Klopp maakte dinsdagavond bekend dat Karius gewoon in doel blijft staan in de achtste finale tegen Porto.

Het zou Liverpool-trainer Jurgen Klopp zelf zijn die de Braziliaan wil binnenhalen op Anfield, het is geen geheim meer dat Klopp het vertrouwen kwijt is aan zijn twee doelmannen Loris Karius en Simon Mignolet. Volgens Calciomercato overweegt Liverpool zijn transferclausule van 80 miljoen pond te activeren. Ook Paris Saint-Germain en Real Madrid liggen nog op de loer. AS Roma-keeperstrainer Roberto Negrisolo is een adept van Alisson. “De manier waarop hij zich in doel gedraagt, doet me denken aan Dino Zoff. Ik zou hem ook vergelijken met Michel Preud’homme, die de klasse over zich had alsof hij geboren was om te keepen.”

“Het is voor elke doelman hetzelfde: ze hebben allemaal vertrouwen nodig”, verklaarde Klopp op de website van Liverpool. Hij gooide daarbij bloemetjes naar Karius. “Ik praat er liever niet te veel over, maar zijn prestatie tegen Southampton was belangrijk. Er waren een paar echt goede reddingen, goeie beslissingen, slimme beslissingen waarbij hij het spel snel hervatte en nog zo’n dingen. Hij speelde goed mee, was open en deed het gewoon goed.”


at Twitter: