Van Dijk wint met Liverpool bij oude club

SOUTHAMPTON – Virgil van Dijk speelde zondag met Liverpool de pikante uitwedstrijd tegen Southampton, de voormalige club van de Bredase verdediger. Hij kreeg geruime tijd de wind van voren van de supporters van The Saints, maar dat deed hem weinig.

Van Dijk maakte deze winter voor ruim tachtig miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool en hij wist dat hem een beladen wedstrijd te wachten stond. Zeker omdat Van Dijk al maanden daarvóór een verstoorde relatie had met The Saints. De international werd afgelopen zomer al aan Liverpool gelinkt, maar van een transfer kwam het toen niet. Tot grote teleurstelling van de verdediger. Het leidde zelfs tot een conflict met zijn werkgever Southampton.

Van Dijk uitgefloten: “Ik ben niet iemand die snel is afgeleid”

Verbannen De clubleiding van Southampton vond dat hij met zijn hoofd te veel bij een transfer zat en zich te weinig om zijn huidige club bekommerde. Van Dijk werd tijdelijk verbannen uit de selectie en maakte pas eind september zijn eerste speelminuten van het seizoen. 

“Hij heeft me hier ook naartoe gehaald en de kans gegeven om in de Premier League te spelen. Daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor. Ik kan niet wachten om weer met hem te werken en hopelijk te komen waar Oranje hoort.”

Van Dijk niet onder indruk van fluitconcerten Southampton-fans

Dit alles leidde ertoe dat Van Dijk zondagmiddag continu werd uitgejouwd. De verdediger hoefde de bal maar aan te raken of het boegeroep en de fluitconcerten kletterden van de tribunes in het Saint Mary’s Stadium.

Onbewogen Van Dijk zelf bleef er onbewogen onder. “Ik heb ervan genoten”, reageerde hij na afloop voor de camera’s van de BBC. “Dat is het enige wat je kunt doen als zoiets gebeurt. Ik vind de reacties een tikkeltje oneerlijk, omdat niemand precies weet wat er vorige zomer allemaal is gebeurd. Ik ben er in elk geval rustig onder gebleven.”

Liverpool won het treffen met 2-0 door doelpunten van Mohamed Salah en Roberto Firmino. De Reds staan nu derde in tussenstand van de Premier League met twee punten achterstand op de nummer twee Manchester United. Manchester City staat met een straatlengte voorsprong bovenaan.

Primeur voor Van Dijk Liverpool won de uitwedstrijd tegen Southampton met 0-2 door doelpunten van Roberto Firmino en Mohamed Salah. Voor Van Dijk, die zijn vijfde officiële wedstrijd voor The Reds speelde, was het zijn eerste wedstrijd bij Liverpool waarbij hij zonder tegentreffer van het veld stapte. 

'Iedereen weet dat ik een heel grote fan ben van deze bondscoach'

Op de vraag of het hem pijn deed zijn oude club zo te zien ploeteren, antwoordde de verdediger bevestigend: ‘Ik heb nog veel vrienden bij Southampton en de club gaat me na aan het hart. Het is moeilijk voor ze om uit de degradatiezone te klimmen, maar er is kwaliteit genoeg in de selectie om dat voor elkaar te krijgen.’

Liverpool won zondag van Southampton. Het was voor miljoenenaankoop Virgil van Dijk weer even thuiskomen bij zijn oude club Southampton, maar erg warm was het welkom van de supporters niet. Een aantal floten hem namelijk uit.

Van Dijk wint bij terugkeer in Southampton

Op de hoogte blijven van het nieuws in Brabant? Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief!

11 februari 2018 – Bij ieder balcontact werd Virgil van Dijk uitgefloten door het publiek van Southampton, maar het deed hem weinig. Met Liverpool was de duurste verdediger aller tijden voor even terug in het St. Mary’s Stadium. The Reds zegevierden zondag met 0-2.”Het was wel een beetje speciaal natuurlijk. Ik heb er wel van genoten, moet ik eerlijk zeggen”, zegt Van Dijk tegen Ziggo Sport. “In het begin hoorde ik het gefluit een beetje. Maar je bent zo gefocust, dat je het niet meer door hebt. Het enige wat ik kon doen is de focus bewaren en goed voetballen. Dat is denk ik gelukt. Ik ben niet iemand die snel is afgeleid, of niet tegen zenuwen kan.”KoemanRonald Koeman haalde Van Dijk in 2015 naar Southampton. De twee gaan bij het Nederlands elftal opnieuw samenwerken. “Ik heb toevallig met hem gesproken voordat alles bekend werd. Iedereen weet dat ik groot fan ben van de bondscoach. Hij heeft me hier ook naartoe gehaald en de kans gegeven om te spelen in de Premier League. Daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor. Ik kan niet wachten om weer met hem te werken en hopelijk te komen waar Nederland hoort.”


at Twitter: