Tommie Christiaan is Jezus in The Passion 2018

Tommie Christiaan is Jezus in The Passion 2018
Brainpower is Petrus in muziekspektakel The Passion
ALPHEN AAN DEN RIJN – Brainpower kruipt in de huid van Petrus. De rapper uit Alphen aan den Rijn speelt de rol in The Passion.

De achtste editie van The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik zie jou’. Het verhaal gaat over omzien naar elkaar in een dichtbevolkte stad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven.

Musicalacteur Tommie Christiaan speelt dit jaar de rol van Jezus in The Passion. Zangeres Glennis Grace is Maria in de muzikale televisieshow naar het paasverhaal. Zanger Jeangu Macrooy is Judas.

The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik zie jou’. In de dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven, wil The Passion dit jaar een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar. Over samen in plaats van alleen. Op een plek waar 130 verschillende nationaliteiten samenkomen en die 150 kerken telt: het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost.

Het evenement vindt plaats op 29 maart in het ArenaPark in Amsterdam-Zuidoost. In 2011 was Gouda de eerste stad waar het evenement werd gehouden. Den Haag volgde in 2013.

Het gaat om Ik leef mijn eigen leven, ook vaak gezongen door zoon André Hazes jr. In The passion is die eer aan Tommie Christiaan, die Jezus is en Jeangu Macrooy die Judas voor zijn rekening neemt. Brainpower (Petrus) voegt daar een stukje rap aantoe. Het is de eerste keer dat er gerapt wordt in het lijdensverhaal van Jezus.

Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower zullen te zien zijn als de discipelen Judas en Petrus. Bert van Leeuwen zal dit jaar verslag doen van de processie. 

Het andere nummer is een beetje een vergeten duet van Claudia de Breij samen met Waylon: Mis je zo graag. Glennis Grace is degene die als Maria dat nummer mag zingen in The passion.

Arjan Ederveen kruipt in de huid van Pilatus. In de uitzending van Jinek werd woensdag bekendgemaakt dat de acteur is toegevoegd aan de cast.

In The Passion wordt het Bijbelverhaal van het lijden, het sterven en de wederopstanding van Jezus Christus verteld, gespeeld door bekende Nederlandse artiesten. Het verhaal wordt aan de hand van muziek in een nieuw jasje gestoken en deze achtste editie zal dus plaatsvinden in Zuidoost.

Dit zijn de eerste nummers in The Passion 2018

The Passion 2018 zal op donderdag 29 maart vanaf 20.30 live vanuit de Amsterdamse Bijlmer uitgezonden worden op NPO 1 en NPO Radio 2.

ThemaDe achtste editie van The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik zie jou’. Het verhaal gaat over omzien naar elkaar in een dichtbevolkte stad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven.

Het thema van de achtste editie van de muzikale vertolking van het lijdensverhaal van Jezus is “Ik zie jou”. Ieder jaar kijken ruim drie miljoen mensen naar de live-uitzending.


at Twitter: