Frans Bauer en zijn gezin gaan terug in de tijd… naar 1986 om precies te zijn

FIJNAART – Waarom zien Frans en Mariska Bauer er zo oubollig uit en waarom lachen de slecht geklede zoons hun vader uit? Het hele gezin doet mee aan het RTL-programma ‘Terug naar 19xx’. Hierin gaan bekende Nederlanders met hun hele gezin terug naar het jaar waarin de BN’er twaalf jaar oud was. De aflevering wordt woensdagavond om halfnegen uitgezonden op RTL4.

Bij Frans Bauer gaat het om 1986. Een weekend lang leven hij en zijn gezinsleden in een huis dat helemaal is ingericht als in dat jaar, inclusief ouderwets behang en enorme stereotoren.

Miami Vice”Hallo, spreek ik met het Riagg (Regionale Instelling voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg)? Ik denk dat er wat met me mis is. Ik zit hier in de huiskamer en mijn vrouw heeft een roze pakje aan”, zegt Frans door een ouderwetse telefoon. Zijn kleding is ‘helemaal in Miami-stijl’, verwijzend naar de populaire tv-serie Miami Vice uit de jaren tachtig.

Lidl lanceerde in oktober al een commercial waarin zanger George Baker de hoofdrol speelde. De artiest, die grote hits scoorde met nummera Una Paloma Blanca (1975) en Little Green Bag (1969), maakte voor Lidl een nieuwe versie van laatstgenoemde nummer. In plaats van een Little Green Bag zingt George Baker over een Lidl Brown Bag. George Baker bezingt in de commercial de bake-off-afdeling van Lidl. Stuk voor stuk komen de diverse broodjes aan bod in het nummer. Baker loopt ondertussen door een filiaal van Lidl. ‘Ik heet dan wel Baker, maar ik bak mijn brood niet zelf’, besluit de 72-jarige artiest.

Een selfie van Frans en zijn gezin wordt niet gemaakt met een mobiele telefoon. Die bestond nog niet in 1986. Een wegwerptoestel wel, die werd dat jaar op de markt gebracht. Ook moeten Frans en zijn kinderen het een weekend zonder internet doen.

In de commercial zingt Bauer een aangepaste versie van zijn eigen nummer ‘Heb je even voor mij’. Het gehele lied is gericht op Chinees eten. In de commercial blijkt het te gaan om ‘Chinese stamppot’. Het doel is om Nederlanders aan te sporen om meer te variëren met stamppot. 

SuccesHet programma Groeten Uit 19xx komt oorspronkelijk uit België en was begin dit jaar een ongekend succes daar. Naast Frans Bauer doen onder meer René Froger en Danny de Munk mee.

HUIZEN- Lidl heeft voor de tweede keer een bekend persoon inzet voor een commercial. Na George Baker is nu Frans Bauer te zien in een reclame van Lidl.

Op de hoogte blijven van het nieuws in Brabant? Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief!

Credits Verantwoordelijk bij klant: Jorieke de Vries en Anniek Evers Bureau: Joe Public Take-Away Advertising Strategie: Jeroen van Eck Account: Jolies van Rijn Agency producer: Sarah Giliam Creatie: Lesley Jutte, Jesse Amatsahip, Antoine Houtsma Productiemaatschappij: Joe Public Shoot Regie: Antoine Houtsma Producers: Kerstin Kambier, Eveline Bloemendal DOP: Gabor Deak Edit: Gert-Willem Visser Post production: Ambassadors Geluid: TopFormat Muziek: Frans Bauer Muziek Licensing: cris&jef music

FIJNAART/BERGEN OP ZOOM – Dat het lievelingskostje van Frans Bauer chinees is, dat wisten we. Nu zingt hij het ook met volle overtuiging in een reclamespotje: ‘Heb je chinees voor mij’.

In de reclamespot van een grote supermarktketen heeft Frans een groots optreden in Bergen op Zoom. Na het optreden overlegt hij met zijn vrouw ‘Maris’ over het avondeten.ChineesHij is dan ook blij verrast als hij hoort dat hij chinees op zijn bordje krijgt. “Heb je chinees voor mij”, zingt de Fijnaartse zanger vrolijk in de auto, onderweg naar huis. Aan het eind van het spotje krijgt hij toch net iets anders te eten, dan hij verwachtte.

De opnames voor het reclamespotje vonden 11 januari plaats, onder andere in Bergen op Zoom. Zo heeft Theater De Maagd een prominente rol in het spotje.


at Twitter: