PSV mist Van Ginkel definitief ook tegen sc Heerenveen

“Het gaat wel wat beter, maar hij is nog niet aangesloten bij de groepstraining. Vooralsnog werkt hij aan zijn herstel”, liet trainer Phillip Cocu vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie weten.

Van Ginkel kampt al sinds begin dit jaar met problemen aan het gewricht en omdat de exacte aard van de blessure maar niet kon worden vastgesteld, werd hij deze week nader onderzocht in het ziekenhuis.

Marco van Ginkel ontbreekt zaterdag opnieuw bij koploper PSV. De aanvoerder heeft nog steeds knieklachten. ,,Het is wat erger dan we op voorhand hadden gedacht, zei trainer Phillip Cocu in zijn vooruitblik op de website van de Eindhovense ploeg, die sc Heerenveen in het eigen stadion treft.

Cocu heeft goede hoop dat hij volgende week in de topper in De Kuip tegen Feyenoord weer kan beschikken over zijn aanvoerder, maar wilde daarop niet vastgepind worden.

Bart Ramselaar neemt volgens Cocu op het middenveld steeds beter de verdedigende taken over. ,,Hij vult zijn nieuwe rol en positie goed in. De samenwerking met Jorrit Hendrix wordt iedere wedstrijd beter. Daar besteden we op de training ook veel aandacht aan.”

Bij afwezigheid van Van Ginkel speelde Bart Ramselaar de afgelopen weken wat meer teruggetrokken op het middenveld en dat kon Cocu wel bekoren. “Hij vult zijn nieuwe rol en positie goed in. De samenwerking met Jorrit Hendrix wordt iedere wedstrijd beter. Daar besteden we op de training ook veel aandacht aan.”

Cocu hoopt dat zijn ploeg zich tegen Heerenveen kan revancheren voor de kansloze 2-0 nederlaag van eerder dit seizoen in het Abe Lenstra Stadion.

Hij vult zijn nieuwe rol goed in en ook de samenwerking met Jorrit Hendrix wordt steeds beter, stelde de hoofdtrainer van PSV. Hij is tevreden over Ramselaar die de afgelopen wedstrijden op een basisplaats bij de Eindhovenaren kon rekenen.Marco van Ginkel is een speler voor wie de tweede seizoenshelft wat minder verloopt. De aanvoerder van de Eindhovenaren kampt met een blessure en is er tegen Heerenveen wederom niet bij. Hij wordt klaargestoomd voor de topper over ruim een week tegen Feyenoord. Het is nog niet zeker dat hij daar wel bij is. De veelscorende middenvelder heeft nog niet met de groep meegetraind.Zaterdag om 19.45 uur speelt PSV tegen de Friezen in het eigen Philips Stadion. Daarvan doet Studio040 live verslag op de radio.

PSV zonder Van Ginkel, maar met goede Ramselaar tegen Heerenveen

“Het was één van onze slechtste wedstrijden tot nu toe. Binnen acht minuten stonden we al met 2-0 achter en dat kostte ons de wedstrijd. Heerenveen is een tegenstander waar we het altijd lastig mee hebben. We weten dat we elke wedstrijd alles moeten geven om een resultaat te halen, dat zal zaterdag ook zeker zo zijn.”

PSV gaat na 23 speelrondes fier aan kop in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben liefst zeven punten voorsprong op Ajax, dat zondag op bezoek moet bij PEC Zwolle.

?? | Cocu: 'De afgelopen jaren zijn de wedstrijden tegen sc Heerenveen zeker geen makkelijke geweest. Ze hebben een goede, creatieve ploeg.'#PSVHEE

PSV mist Van Ginkel ook tegen angstgegner: Erger dan we dachten

PSV-sc Heerenveen begint om 19.45 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

De aanvoerder en middenvelder kampt nog altijd met een knieblessure, waar PSV extra onderzoek laat uitvoeren in de hoop dat het letsel meevalt voor Van Ginkel. In het thuisduel tegen SC Heerenveen zal Cocu dus opnieuw zonder de middenvelder moeten en is het voor Van Ginkel alweer het derde duel wat aan zijn neus voorbij gaat.

EINDHOVEN – PSV speelt zaterdagavond een competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. De Eindhovenaren verloren eerder dit seizoen van de Friese ploeg. Hoewel aanvoerder Marco van Ginkel ontbreekt, hoopt trainer Phillip Cocu nu op een beter resultaat.

💬 | Cocu: 'Marco van Ginkel is er morgen niet bij. Hij is nog niet aangesloten op de training buiten met het team. Hij gaat verder met zijn revalidatieprogramma.'#PSVHEE

Van Ginkel ontbreekt al een paar wedstrijden door een knieblessure, zaterdag is hij ook nog niet aanwezig. “Het komt nog te vroeg”, zegt Cocu een dag voor de wedstrijd. “Hij heeft buiten nog geen training gehad met de groep. Het gaat wel beter, hij kan ook al meer arbeid leveren. Maar Heerenveen komt te vroeg.”

Een week later speelt PSV tegen Feyenoord. Cocu heeft de hoop dat Van Ginkel dan wel kan spelen. “Daar staat nog geen streep doorheen.”

Lastige tegenstanderDe laatste jaren blijkt sc Heerenveen een lastige tegenstander voor PSV. Van de laatste tien ontmoetingen stapte de Eindhovense ploeg slechts tweemaal als winnaar van het veld. “Het klopt, de afgelopen jaren waren het geen makkelijke wedstrijden. Ze hebben een voetballende ploeg met creatieve spelers.”

PSV laat aanhoudende knieklachten Van Ginkel nader onderzoeken

“We moeten extra scherp zijn”, vervolgt Cocu. “Maar we spelen ook thuis. Het publiek staat achter ons, dat is een extra steun in de rug. We moeten onze ogen niet sluiten voor de statistieken, over een langere periode geeft dat vaak iets aan. Maar we moeten ook niet doorslaan in het terugkijken op statistieken.”

Gat met AjaxPSV komt eerder in actie dan concurrent Ajax. Voor even kan het gat weer op tien punten worden gezet. “Dat gaan we zeker proberen. Het is vooral belangrijk dat we zelf winnen. Als Ajax dan een keer verliest, loop je verder uit.”

Op de hoogte blijven van het nieuws in Brabant? Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief!


at Twitter: