Zeven autos botsen op A44 tussen Den Haag en Amsterdam

Zeven auto\s botsen op A44 tussen Den Haag en Amsterdam
A44 enige tijd dicht na botsing
De A44 richting Amsterdam was maandagochtend bij Kaag-Dorp enige tijd afgesloten na een botsing waarbij zeven autos betrokken waren.

Volgens de ANWB veroorzaakte door het ongeluk veel vertraging richting de hoofdstad. Na ongeveer een uur kon de weg weer worden vrijgegeven.Automobilisten kregen het advies om te rijden via de A12 en A4. Maar door het ongeluk op de A44 liep het op de A4 ook behoorlijk vast.

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Altijd op de hoogte Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.     Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De A44 Wassenaar – Amsterdam is maandagochtend afgesloten bij Kaag-Dorp door een ongeval met vijf voertuigen. Er hoeft geen ongevalksonderzoek plaats te vinden, wel zullen diverse voertuigen moeten worden afgesleept. Rijkswaterstaat verwacht de rijbaan om 09.00 uur te kunnen vrijgeven.

Er staat nu 7 kilometer file tussen Voorhout en Kaag-Dorp. Verkeer richting Amsterdam doet er verstandig aan om ter hoogte van de N440 naar Scheveningen de borden Leidschendam te volgen via de N14 en de A4.

Update 09:11 uurOok op de provinciale wegen ondervindt het verkeer veel hinder van de problemen op de A44.

De A44 Wassenaar – Amsterdam is maandagochtend afgesloten bij Kaag-Dorp door een ongeval met vijf voertuigen, zo meldt de VID.

Het staat behoorlijk vast op de N208 in de omgeving van #Lisse. Houdt rekening met vertraging. Mog. oorzaak aanrijding op de A44 @zuid_holland @vid pic.twitter.com/WIzVPj3lth

Update 09:18 uurDe weg is vrij. Het zal nog wel even duren voordat alle fileleed is opgelost.

Ook tijdens avondspits kan er nog steeds een regenbui vallen. Dat kan ervoor zorgen dat de dagelijkse files langer worden en dat de spits drukker verloopt dan normaal op maandagmiddag.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.

Het zal regenen, daardoor kunnen de files die er staan snel in lengte aangroeien. Vooralsnog verwachten we een normaal verloop van de spits met op het drukste moment tussen de 200 en 250 kilometer file op de snelwegen.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.


Amsterdam at Twitter: