Pand vastgoedhandelaar Amsterdam beschoten

Er zijn verschillende kogelgaten aangetroffen in de ruiten van het gebouw.

Op dit moment worden we als familie bedreigd en afgeperst als gevolg van een zakelijk conflict, schrijft directielid Winno Pleijsier in een verklaring.

De politie werd zondagochtend rond 10.00 uur getipt over de kogelgaten aan het Michelangelostraat, waarna een onderzoek is ingesteld. 

Volgens een buurtbewoner zou er zes keer op de ruiten zijn geschoten. Bewoners die boven het pand wonen zeggen zich zorgen te maken

De vastgoedontwikkelaar wordt al langere tijd bedreigd. Eind 2016 werd een raam van het bedrijf geforceerd, waarna een brandend goedje naar binnen werd gegooid. De brandweer kon de brand snel blussen.

Volgens Pleijsier gaat het om een conflict tussen zijn vader en een zakenrelatie. Deze zaak onder de rechter geweest en de rechter heeft mijn vader op alle fronten volledig in het gelijk gesteld.

Deze rechterlijke uitspraak heeft echter duidelijk geen effect gehad, want sindsdien worden we als familie bedreigd en afgeperst.

Vanwege de beschieting voelt de bouwfamilie zicht genoodzaakt een verklaring af te geven. Er zijn nu ook partijen bij betrokken die niets met de bedreigingen te maken hebben. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!

Het kantoor van vastgoedbedrijf Cradle of Development (COD) in de Minervabuurt in Amsterdam is afgelopen weekend beschoten. In de ruiten van het pand zijn meerdere kogelgaten aangetroffen. Dat meldt stadszender AT5. In december 2016 werd ook al brand gesticht in het kantoorpand. 

Volgens een getuige zou er 6 keer op de ruiten van het gebouw zijn geschoten. Op straat zouden kogelhulzen zijn gevonden. Boven het kantoor wonen mensen; die verklaren zich grote zorgen te maken.

Eigenaar van COD is de familie Van Veggel. De dertigers Tim en Bas en hun vader Hans van Veggel investeren via hun holding Timeless in talloze vastgoedbedrijven over de hele wereld. In Nederland bezitten ze rond de 1000 woningen. Ook hebben ze via verschillende bedrijven kantoorpanden in Nederland in hun portefeuille.

Cradle of Development (COD) ontstond in 2010, als afsplitsing van vastgoedbedrijf Multi Development. Multi werd eerder opgericht door Hans van Veggel. Van Veggel senior werd in 2013 formeel verdacht van het niet of onjuist verstrekken van informatie, valsheid in geschrifte en witwassen. Hij trof een schikking met de Fiod. COD ontwikkelde onder andere De Nieuwe Boompjes in Rotterdam, de herontwikkeling van het UvA-pand aan de Mauritskade aan het Oosterpark in Amsterdam, Nautique Living met circa 900 woningen op voormalige NDSM-werf (ook in Amsterdam) en Motel One op de Zuidas.


Amsterdam at Twitter: