Beyoncé en Jay-Z samen voor optreden naar Amsterdam

Beyoncé en Jay-Z samen voor optreden naar Amsterdam
Beyoncé en Jay-Z komen naar de Amsterdam Arena
liveEen overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige cultuurblog hier.

Hollywoodsterren Matt Damon en Ben Affleck hebben als een van de eersten gehoor gegeven aan de oproep van Oscarwinnares Frances McDormand om een clausule in hun contract op te nemen die filmmakers dwingt meer aandacht te besteden aan diversiteit. De zogeheten inclusion rider is van toepassing op al hun toekomstige filmprojecten, zo kondigde Pearl Street Films aan.McDormand (60) won vorige week de Oscar voor beste actrice voor haar rol als boze moeder die in opstand komt tegen het falend politiegezag in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. In haar speech riep McDormand alle vrouwelijke genomineerden op om, letterlijk en figuurlijk, op te staan tegen seksueel misbruik en machtsmisbruik in Hollywood. Ze sloot af met een pleidooi voor een inclusion rider, een clausule die sterren in hun contracten kunnen opnemen en die de filmstudio verplicht te voldoen aan een diversiteitscriterium inzake crew en castleden.In de praktijk zal zon clausule naar verwachting niet alleen meer vrouwelijke medewerkers opleveren, maar bijvoorbeeld ook meer mensen met een buitenlandse afkomst of mensen met een beperking. Een betere afspiegeling van de samenleving dus.Damon en Affleck werken momenteel samen aan een nieuwe film: Witness For The Prosecution, gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie. Damon is een van de producenten; Affleck assisteert de regisseur.Beide Hollywoodsterren kregen de afgelopen maanden herhaaldelijk stevige kritiek te verduren in de discussie rond het Harvey Weinstein-schandaal en de #MeToo-beweging. Damon en Affleck, door Weinstein in 1997 gelanceerd als sterren met hun zelfgeschreven script voor Good Will Hunting, werden fel aangepakt omdat zij zeiden niks te hebben geweten van het seksuele misbruik door de eens zo machtige Hollywood-producent.Daarnaast werd Affleck zelf ook door diverse vrouwen ervan beschuldigd dat hij ze onzedelijk zou hebben betast. Affleck zei zich de incidenten niet te kunnen herinneren, maar bood absoluut excuses aan.

Beyoncé en Jay-Z gaan samen op tournee en treden ook op in Amsterdam. Het muzikale echtpaar kondigde maandag zijn On The Run II-tour aan op Instagram. De concertreeks begint op 6 juni in Cardiff (Wales) en gaat daarna langs diverse Europese en Amerikaanse steden. Op 19 juni staan Beyoncé en Jay-Z op het podium van de Amsterdam Arena. Vier jaar geleden gingen Beyoncé en Jay-Z, die op 4 april tien jaar getrouwd zijn, ook al eens gezamenlijk op tournee. De On The Run-tour werd destijds een groot succes. Met name de opening van de show met het klassieke nummer Bonnie en Clyde en de vele muzikale toespelingen op hun turbulente relatie leidden tot enthousiaste reacties.Tot grote spijt van alle Europese fans waren er in 2014 maar twee shows in Europa. En die vonden allebei in Parijs plaats. De rest van de optredens waren in Amerika en Canada. Dat is nu wel anders met shows van Beyoncé en Jay-Z in onder meer Manchester, Kopenhagen, Berlijn, Milaan, Barcelona, Nice en dus Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert in de Amsterdam Arena begint op maandag 19 maart om 10.00 uur.

Beyoncé en Jay-Z trappen wereldtournee af in Groot-Brittannië

In nog geen vier weken tijd heeft de superheldenfilm Black Panther een opbrengst van meer dan een miljard dollar opgebracht.Black Panther van Marvel heeft dit weekeinde de status van miljardenfilm bereikt. De film van Ryan Coogler is daarmee de 33ste film in de geschiedenis die een opbrengst van 1miljard heeft bereikt.Black Panther had om dit te bereiken slechts 26 dagen nodig. Het is de zestiende film van Disney die deze grens heeft bereikt. De studio bezit naast Marvel ook de Star Warsfilms en animatiestudio Pixar. Black Panther is de vijfde Marvelfilm die een miljard binnenhaalt, naast The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 3 en Captain America: Civil War. De film is dit weekeinde in China uitgegaan, waar hij op de eerste dag al een omzet van twintig miljoen dollar haalde.Black Panther werd ook door critici wereldwijd goed ontvangen. De film die in de fictieve Afrikaanse natie Wakanda speelt, is de eerste grote superheldenfilm met een vrijwel zwarte cast. Naast Chadwick Boseman in de titelrol spelen Angela Bassett, Forest Whitaker en Lupita Nyongo belangrijke rollen. Ook in Nederland is Black Panther in zijn derde week met ruime voorsprong de best bezochte film.

21:55 De geruchten gingen al een tijdje de ronde, maar deze namiddag werd het nieuws dan ook bevestigd: Beyoncé en Jay-Z trekken samen op tournee met hun "On the run II"-tour. 

“No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion…” pic.twitter.com/InZ58zkoAm

Tot grote spijt van alle Europese fans waren er in 2014 maar twee shows in Europa. En die vonden allebei in Parijs plaats. De rest van de optredens waren in Amerika en Canada. Dat is nu wel anders met shows van Beyoncé en Jay-Z in onder meer Manchester, Kopenhagen, Berlijn, Milaan, Barcelona, Nice, en Amsterdam. Antwerpen of Brussel staan niet op de agenda – Belgische fans die het muzikale powerkoppel toch willen zien optreden, moeten daarvoor afzakken naar Amsterdam (19 juni) of Parijs (14 juli).

Jay-Z en Beyoncé brengen OTR II Tour samen naar Amsterdam ArenA

Barack Obama is in verregaande onderhandeling met streamingdienst Netflix voor een serie over inspirerende verhalen, schrijft The New York Times. Ingewijden zeggen tegen de krant dat de voormalige president het podium niet zal gebruiken om directe kritiek te leveren op zijn opvolger Donald Trump, maar Netflix biedt Obama wel de mogelijkheid zijn ideeën onder een mondiaal publiek te verspreiden.Voormalig first lady Michelle Obama zou ook betrokken worden bij de serie, waarvan het aantal afleveringen en het format nog onbekend zijn. Volgens de NYT zijn er twee ideeën: Barack Obama zou gesprekken kunnen leiden over themas die zijn presidentschap domineerden, zoals zorg, klimaatverandering en buitenlandbeleid. Een andere mogelijkheid is dat Michelle Obama een programma maakt over onderwerpen die zij op de agenda zette, zoals voeding.De onderhandelingen met Netflix tonen aan dat Obama betrokken wil blijven bij het maatschappelijke debat. De afgelopen maanden trad hij regelmatig publiekelijk op, zoals bij een christelijk forum in Berlijn met de Duitse bondskanselier Merkel, en bij de nieuwe Netflix-show van talkshowhost David Letterman. Hij bekritiseerde daarin niet direct het presidentschap van Trump. Wel toonde hij zijn irritatie over de berichtgeving van rechtse media. Zo zei hij in december op een forum in Delhi, India: Als ik Fox News kijk, zou ik niet op mij stemmen. Ik zou kijken en zeggen: Wie is die vent? Maar Obama communiceert voornamelijk via sociale media. Op Twitter heeft hij ruim 100 miljoen volgers, op Facebook 55 miljoen. Zijn foto van hemzelf met een wit, zwart en Aziatisch jongetje, geplaatst na de optocht van racisten in Charlottesville, Virginia, werd met 4,6 miljoen likes de meest gelikete tweet ooit. Trump weigerde in eerste instantie de mars te veroordelen.Met een eigen Netflix-show (118 miljoen abonnees wereldwijd) zou Obama een groter platform krijgen. Het is niet bekend hoeveel het Amerikaanse bedrijf Obama zou betalen. Apple en Amazon, die eveneens streamingdiensten aanbieden, zijn eveneens geïnteresseerd in samenwerkingen met Obama, volgens de NYT.

Beyoncé en Jay-Z gaan samen op tournee, maar ze doen ons land niet aan. Het muzikale echtpaar kondigde maandag zijn On The Run II-tour aan op Instagram. De concertreeks begint op 6 juni in Cardiff (Wales) en gaat daarna langs diverse Europese en Amerikaanse steden. 

Geruchten bevestigd: Beyoncé en Jay-Z gaan samen op tournee

Groot nieuws! Niemand minder dan Jay-Z en Beyoncé komen aankomende zomer samen naar Nederland! Het koppel reist in juni naar onze hoofdstad voor een show in de Amsterdam ArenA.

De roddels waren er al, maar zojuist hebben Beyoncé en Jay-Z officieel bevestigd dat ze weer samen op tour gaan! En het goede nieuws: ze komen ook naar Nederland. De twee supersterren staan met hun On The Run Tour 2 op 19 juni in de Amsterdam Arena.

Jay-Z en Beyoncé komen samen naar Nederland! Het stel stond in het verleden al samen op het podium tijdens hun eerste On The Run Tour door de Verenigde Staten. De rapper en zangeres gaan binnenkort opnieuw de weg op tijdens hun nieuwe OTR II Tour en ditmaal wordt ook Nederland op de komst van de megasterren getrakteerd!

Wil jij Mr. en Mrs. Carter live gaan zien? De voorverkoop voor de concerten start op woensdag 14 maart. De reguliere kaartverkoop start op 19 maart om 10.00 uur kopen.

Op dinsdag 19 juni is ons land aan de beurt, dan staat het powerkoppel samen in de Amsterdam ArenA.

Tickets voor de show van de iconische muzikanten gaan op 19 maart in de verkoop en zijn onder meer verkrijgbaar via de website van Ticketmaster.


at Twitter: