Leider No Surrender opgepakt, Satudarah-topman tijdens skiverlof …

Rico R., een van de leiders van de motorclub No Surrender is aangehouden in Hulst. De politie verdenkt de organisatie van georganiseerde criminele activiteiten. 

R. wordt ervan verdacht leiding te geven aan een landelijk opererende criminele organisatie, samen met voorman Henk Kuipers. Hij werd in december al aangehouden en zit nog vast.

De politie hoopt bij de zoekingen te stuiten op ondersteunend bewijsmateriaal en informatie te verzamelen over criminele activiteiten in georganiseerd verband. No Surrender zou onder meer geweldsdelicten hebben gepleegd en verdovende middelen hebben gehad en verhandeld. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.Kuipers werd in december opgepakt op verdenking van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Daar komt nu leiding geven aan een criminele organisatie bij. Eerder werd bekend dat Kuipers volgens het Openbaar Ministerie werkte als een soort incassobureau, inclusief bedreigingen in clubkleren. Het OM bekijkt de mogelijkheden om No Surrender te verbieden.

Politie pakt leider motorclub No Surrender op in Zeeland

De Zeeuwse R. werd woensdag aangehouden in zijn woonplaats. De politie heeft daarbij zijn woning doorzocht, zijn bedrijf en een café waar clubavonden van No Surrender worden gehouden.

Eerdere aanhouding De andere nationale leider van No Surrender werd dinsdag 12 december aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Daar komt nu dus leiding geven aan een criminele organisatie bij. Hij zit nog altijd vast. Wat is een criminele organisatie? Een criminele organisatie is een organisatie die het plegen van misdrijven als doel heeft. De aangehouden man wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan zon criminele organisatie onder de vlag van motorclub No Surrender. Het oogmerk van de criminele organisatie is onder anderen het plegen van geweldsdelicten en het bezit van en de handel in verdovende middelen. Onderzoek No Surrender De aanhouding maakt onderdeel uit van een langer lopend onderzoek naar criminele activiteiten binnen motorclub No Surrender. De overheid heeft bijzondere aandacht voor criminele motorclubs en hun leden vanwege diverse incidenten en criminele activiteiten in het land. Het onderzoek richt zich niet enkel op individuen, maar op een structurele aanpak van criminele motorclubs. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Informatie delen Wij werken samen met het Openbaar Ministerie en partners aan een veilige samenleving. Wilt u (alsnog) aangifte doen of heeft u informatie die kan helpen in dit onderzoek, schroom dan niet om contact op te nemen en help mee een veilige samenleving te creëren. Dat kan uiteraard ook anoniem!

at Twitter: