Ajax is een hondje dat zichzelf steeds in de staart bijt

8:29 – Danny Blind bivakkeerde enige tijd in de luwte, maar heeft maandag een nieuwe functie aangenomen. Hij gaat onderdeel uitmaken van de Raad van Commissarissen van Ajax. Hij is blij dat hij een rol heeft gevonden die bij hem past.Dat vertelt de 57-jarige oud-trainer aan De Telegraaf. “Ik ben erg content dat de rvc, directie én bestuursraad achter mijn voordracht staan. Dat wil je graag”, legt Blind uit. “Nadat ik weg moest bij Oranje, heb ik bewust even rust genomen. Op mijn 38e stopte ik als speler bij Ajax en daarna ben ik 19 jaar in allerlei functies werkzaam geweest. Dan moet je de tijd nemen om erover na te denken wat je écht wilt. Ik heb wel wat aanbiedingen gehad en afgeslagen. Maar het commissariaat trok me, omdat ik in een fase van mijn leven zit dat dit soort jobs bij me past.”Op maandag 23 april staat de vergadering op de planning, om 13.00 op De Toekomst: dan kunnen de grootaandeelhouders (de vereniging Ajax) en de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV stemmen over de aanstelling.

Danny Blind was onder meer speler, jeugdtrainer, hoofd opleidingen, hoofdtrainer en technisch manager bij Ajax. Nu wordt hij commissaris, en krijgt hij een rol als controleur en adviseur van de directie.

Danny Blind is terug bij Ajax. De 56-jarige oud-trainer van de Amsterdammers treedt binnenkort naar alle waarschijnlijkheid in dienst als technisch commissaris van de huidige nummer 2 van de Eredivisie. Daar heeft ie uiteraard zin in.

1. Wie zitten nog meer in de raad van commissarissen van Ajax?Danny Blind vervult de vacature die is ontstaan nadat Theo van Duivenbode in augustus vorig jaar was opgestapt uit onvrede met het gevoerde technische beleid van de club. De raad bestaat verder uit president-commissaris Leo van Wijk, Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing. Leo van Wijk: “We zochten een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten.

We gaan u dus niet meer als trainer aan het werk zien?”Als ik elke dag op zou staan in de hoop dat clubs mij zouden bellen, was ik natuurlijk niet aan deze functie begonnen. Er zijn clubs geweest die mij hebben benaderd, maar daar ben ik niet op ingegaan. Ik ga niet voor niets aan deze functie beginnen.””Al is er wel één uitzondering, en bij Ajax heb ik daar tijdens de gesprekken open kaart over gespeeld: mocht Louis van Gaal nog bondscoach worden van een land, dan ga ik waarschijnlijk met hem mee als assistent.

at Twitter: