Omroep Brabant zoekt een social media kanjer (freelance, weekend)

Omroep Brabant zoekt een social media kanjer (freelance, weekend)
Omroep Brabant zoekt een social media kanjer (freelance, weekend)
DEN BOSCH – Met een overweldigende meerderheid heeft Provinciale Staten vrijdag ja gezegd tegen het advies voor een nieuwe zendmachtiging voor de komende vijf jaar voor Omroep Brabant. Alleen de PVV stemde tegen. Er werd eerder op de middag tijdens een vergadering in het provinciehuis in Den Bosch wel aangehikt tegen het feit dat de Stichtingsraad, die toezicht houdt op de programmering van de publieke zender, al te lang te weinig leden telt.

Tijdens het inspreekmoment toonde de Partij Voor de Vrijheid (PVV) zich ondanks de tegenstem enthousiast over de recente berichtgeving rondom carnaval. Ze vindt wel dat bij Omroep Brabant de objectiviteit over de berichtgeving van de PVV ver te zoeken is. De Statenfractie van D66 was alleen maar lovend over de manier waarop de zender zich profileert. De stemming over het voorstel van Gedeputeerde Staten was vrijdag aan het eind van de middag. Vraagtekens bij Stichtingsraad Diverse andere partijen maakten er dus wel een punt van dat de Stichtingsraad van Omroep Brabant al enige tijd drie vacatures heeft en zelfs bij invulling hiervan te weinig leden telt. Ook zette een aantal partijen vraagtekens bij de manier waarop de samenleving is vertegenwoordigd in die Stichtingsraad. Met name minderheden en de regio Noordoost-Brabant komen er volgens diverse partijen bekaaid vanaf. Provinciebestuurder vol vertrouwen Provinciebestuurder Henri Swinkels vroeg zich in zijn reactie af wie dan onder die minderheden zouden moeten vallen: vrouwen, kinderen? De gedeputeerde liet verder weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Omroep Brabant volledige invulling gaat geven aan het completeren van de Stichtingsraad. Hij kon geen antwoord geven op de vraag wanneer die procedure is afgerond. Swinkels vindt overigens dat de Stichtingsraad wel degelijk representatief voor de samenleving is, zij het dat het noordoosten van de provincie ondervertegenwoordigd is.

EINDHOVEN – Dus jij wilt onze nieuwe social media redacteur worden? Wat leuk! Lees snel even verder, dan begroeten we elkaar misschien binnenkort in de wandelgangen van Omroep Brabant.

Het gevoel van hierWerken bij Omroep Brabant, dat is werken aan iets wat er écht toe doet. Iedere dag weer zorgen wij voor objectief, betrouwbaar en eigentijds nieuws. Bij Omroep Brabant zijn we trots op onze provincie. We zijn vergroeid met Brabant, zoals ook het worstenbroodje en carnaval dat zijn. Dat gevoel van hier is wat wij de Brabander mee willen geven. 

Wie zoeken wij?Iedere zaterdag en/of zondag breng jij nieuws en social media bij elkaar. Ben jij helemaal op de hoogte van alle laatste trends en ontwikkelingen en weet je hoe je de social media kanalen zo goed mogelijk kunt inzetten voor een nieuwsorganisatie? Dan zoeken wij jou!

Wat ga jij voor de Brabanders betekenen?Als social media redacteur ben je helemaal in je element op Facebook, Twitter, Instagram en andere social mediakanalen. Je bent journalistiek onderlegd. Door jouw ervaring en inlevingsvermogen vertaal je gemakkelijk de juiste nieuwsonderwerpen naar de juiste invalshoeken en content voor onze social kanalen. En zo zorg je ervoor dat Brabanders ook via social media volledig op de hoogte zijn van wat er speelt in de provincie.  

Hoe nu verder?Schrijven maar! We zijn namelijk ontzettend benieuwd naar je cv en motivatie. Ga naar Werken bij Omroep Brabant voor de volledige vacature en reageer onderaan die pagina.


at Twitter: