A28 bij Leusden dicht nadat vrachtwagen viaduct ramt, chauffeur overleden

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het verkeer kan via Hilversum omrijden, via de A27 en A1, meldt de ANWB. Het stuk op de A28 tussen Leusden-Zuid en Amersfoort is dicht. 

Hulpdiensten waren snel ter plaatse en een traumahelikopter werd opgeroepen maar ook weer geannuleerd nadat duidelijk was dat de bestuurder het ongeluk niet had overleefd. Het slachtoffer zit nog steeds bekneld in de cabine van de gevouwen vrachtwagen. 

Een berger gaat eerst de truck een stuk terug trekken zodat het slachtoffer bevrijd kan worden. De chauffeur was de enige inzittende. De politie heeft grote witte schermen geplaatst bij de plaats van het dodelijk ongeluk. 

Bij Leusden-Zuid is de A28 van Utrecht naar Amersfoort afgesloten. Er is daar een vrachtwagen tegen de pijler van een viaduct gereden. De chauffeur raakte bekneld en is overleden, zo meldt de politie. Volgens de ANWB zal de weg tot 17.00 uur afgesloten zijn.

De A28 bij Leusden-Zuid is nog tot zeker 18.00 uur dicht, meldt Rijkswaterstaat. “Lastige berging, schade aan viaduct, geleiderail en asfalt en de verdere afhandeling van het ongeval”, zijn volgens Rijkswaterstaat de redenen voor de langdurige wegafsluiting. 

LIVE: Veel hinder Utrecht door afsluiting A28

De afsluiting zorgde voor files op de nabijgelegen wegen, ook ontstond er een zogeheten kijkersfile. Doordat de weg nog is afgesloten tot in de avondspits is de verwachting dat het een zeer drukke spits wordt rond Utrecht, Amersfoort en Leusden. 

Als de afsluiting tot diep in de middag duurt, houdt de ANWB richting de avondspits rekening met veel verkeersoverlast in de hele regio Utrecht.

Hier een beeld bij de vrachtwagen die op de #A28 bij Leusden-Zuid een #viaduct ramde. Oorzaak is nog onbekend, hulpdiensten zijn ter plaatse.

De vrachtwagenchauffeur die betrokken is bij het ongeval op de #A28 bij #Leusden is helaas overleden. Onderzocht wordt hoe het komt dat hij tegen het viaduct reed.

A28 tot 18.00 uur dicht na dodelijk ongeluk bij Leusden

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Vrachtwagen ramt viaduct, chauffeur overleden

Verkeer bij Utrecht moet dinsdag rekening houden met een zeer zware avondspits. Oorzaak is het ongeluk op de A28 bij Leusden. De rijbaan blijft tot ver in de avondspits dicht. Daardoor verwachten we lange files op alle (snel)wegen in de regio.

A28 middag dicht na dodelijk ongeval

Doorgaand verkeer kan Utrecht voorlopig beter mijden. Omdat het verkeer op de A28 vastloopt verwachten we ook veel hinder op de A27 (oostkant van de stad) waardoor ook op de daar op aansluitende A12 en A2 files zullen ontstaan. Ook alle lokale en regionale wegen zullen vastlopen.

A28 bij Leusden dicht nadat vrachtwagen viaduct ramt

Rijkswaterstaat adviseert forenzen de reis voorlopig even uit te stellen. Op de omleidingsroutes (via Hilversum of via Barneveld) worden al snel files verwacht. Het is daarom verstandiger om pas na de grootste stroom te gaan rijden. Vanaf ongeveer 19.00 uur zullen de files snel korter worden rondom Utrecht.

Update 16:48 uurRijkswaterstaat hoopt rond 17.15 uur twee rijstroken vrij te kunnen geven. Voor herstelwerk blijft de afrit Leusden nog wel dicht.

Er zijn weer twee rijstroken open op de A28: verkeer kan dus weer passeren. Vanwege een oliespoor en herstelwerk houdt Rijkswaterstaat een rijstrook en de afrit Leusden voorlopig afgesloten.

De files rondom Utrecht zijn lang. Met name op de A12 en de A27 (alternatieven) is de extra reistijd nog fors.

De files bij Utrecht zijn inmiddels wel verdwenen, maar op de A28 zelf blijft het behelpen. Vanwege een spoedreparatie wordt het verkeer daar over twee rijstroken geleid. De hinder is nog altijd fors.

De herstelwerkzaamheden zijn nog altijd bezig, maar de file lost door het lagere verkeersaanbod inmiddels wel op. Automobilisten moeten nog rekening houden met een minuut of tien vertraging: omrijden is de moeite meer.

De zon laat zich vandaag weer zien. Het stof mag van de zonnebril geveegd worden, want die zou je zomaar nodig kunnen hebben. Veel meer dan 175 kilometer file op de snelwegen verwachten wij niet.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.

De zon laat zich regelmatig zien, het weer zal dan ook zeker geen roet in het eten gooien tijdens de avondspits.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.


at Twitter: