Flinke chaos op A28 na ongeval met vrachtwagens

Flinke chaos op A28 na ongeval met vrachtwagens
A28 bij Harderwijk hele ochtend op slot door ernstig ongeluk met vrachtwagens
Donkersgoed Multimedia Donkersgoed Multimedia Donkersgoed Multimedia Donkersgoed Multimedia Flinke chaos op A28 na ongeval met vrachtwagens 08-03-2018, 10:04 | Van de redactie ERMELO Ter hoogte van Ermelo op de A28 in de richting van Amersfoort is donderdagochtend een ongeluk gebeurd waar ook meerdere vrachtwagens bij betrokken waren. Een afsluiting van twee rijstroken en een lange file waren het gevolg. Ook verkeer in de andere richting liep vertragingen op door bergingswerkzaamheden.

Het verkeer naar Amersfoort wordt door Rijkswaterstaat geadviseerd vanaf Hattemerbroek Apeldoorn (A50, A1) te volgen.

Rond 9.30 uur kregen wij de melding van een ernstig ongeluk tussen vrachtwagens op de A28. Sindsdien staat het verkeer muurvast en is de file gegroeid tot ongeveer 10 kilometer. Ook op de provinciale weg (N302) staat het verkeer stil. Automobilisten kunnen het beste omrijden via Apeldoorn over de A50.

A28 bij Harderwijk hele ochtend op slot door ernstig ongeluk met vrachtwagens

De brandweer heeft de vrachtwagens uit elkaar meten trekken en ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Op de A28 gebeurde vanochtend vroeg al een ongeluk richting Zwolle bij afrit Ermelo tussen meerdere autos. Ook tegen het einde van de ochtend ging het daar mis, maar dan in de richting van Amersfoort. Meerdere vrachtwagens zouden met elkaar in botsing zijn gekomen. Op de A27 naar Gorinchem zijn bij de Veemarkt 2 autos en een vrachtwagen betrokken geweest bij een ongeluk en op de A50 naar Eindhoven zijn 4 autos met elkaar in botsing gekomen.

ERMELO – Op de A28 bij Ermelo zijn donderdagochtend zeven auto's op elkaar gebotst. Volgens een Harderwijkse wijkagent ging het om drie aanrijdingen.

Een van de chauffeurs is met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis, nadat hij lang bekneld zat. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek. 

Vanwege bergingswerkzaamheden was in de richting van Zwolle de linkerrijstrook afgesloten. Dat resulteerde in een lange file. Ook in de richting van Amersfoort stond het vast door automobilisten die op de rem trapten om een glimp van het ongeval op te vangen.

Donderdag heeft de A28 bij Ermelo lange tijd last gehad van vertraging als gevolg van verschillende ongevallen. In de spits knalden zeven auto’s op elkaar. Rond 9.30 uur botsten in de richting van Amersfoort twee vrachtwagens op elkaar. Vanwege onderzoek en bergingswerkzaamheden was de A28 urenlang dicht. Rond 12.40 uur meldde Rijkswaterstaat dat de rijbaan was vrijgegeven. Een van de vrachtwagenchauffeurs zat bekneld. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de hulpverlening landde een traumahelikopter op de snelweg.

De toedracht van de aanrijdingen is niet bekend. Volgens de wijkagent zijn er geen gewonden gevallen.

112 Amersfoort 112 Amsterdam 112 Apeldoorn 112 Arnhem 112 Barneveld 112 Bunschoten 112 Dalfsen 112 Doetinchem 112 Drenthe 112 Ede 112 Hardenberg 112 Harderwijk 112 Hilversum 112 in Beeld 112 Nijkerk 112 Ommen 112 Ridderkerk 112 Rotterdam 112 Scherpenzeel112 Schiedam 112 Vallei 112 Vechtdal 112 Veenendaal 112 Wageningen 112 Zeewolde 112 Zwolle112Press

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

HARDERWIJK – Op de A28 bij Harderwijk zijn donderdagochtend 8 maart twee vrachtwagens betrokken geraakt bij een ernstig ongeval. De hulpdiensten zijn ter plaatse waaronder een traumahelikopter.

at Twitter: