File door ongeluk met vrachtwagen op A28

File door ongeluk met vrachtwagen op A28
Drie autos botsen tijdens avondspits op A28 tussen Zwolle en Amersfoort
NIJKERK – Op de A28 stond woensdagmiddag tussen Nijkerk en Hoevelaken een flinke file door een vrachtwagen met pech. De rechterrijstrook was afgesloten om de truck te kunnen repareren.

Omdat de vrachtwagen ter plekke gerepareerd moest worden, stond er op het hoogtepunt meer dan 10 kilometer file. De vertraging bedroeg ongeveer 45 minuten.

Door dat incident was tussen Nijkerk en Strand Nulde de weg dicht. Verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Dat leverde een flinke vertraging op. Een veeg/zuigmachine heeft het glas opgeruimd.

De bandenpech was snel verholpen, waarna de chauffeur zijn weg kon vervolgen.

NIJKERK – De A28 bij Nijkerk lag vrijdagmiddag over een lengte van honderden meters bezaaid met glas omdat een voertuig een lading glasplaten verloren is. Rond 15.30 uur was het glas weer opgeruimd.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

In het noorden van het land valt donderdagochtend winterse neerslag. Daardoor kunnen de wegen glad worden.

Daarvoor waarschuwen onder meer KNMI en Rijkswaterstaat. KNMI heeft code geel afgegeven. Het advies is om de rijstijl aan te passen.

De A28 is altijd een route via op vrijdagmiddag erg druk is, omdat er veel verkeer onderweg is vanuit de Randstad richting de provincie. Automobilisten die de komende uren vanuit de Randstad richting het noorden willen kunnen de A28 beter mijden en vanaf Hoevelaken omrijden via Apeldoorn over de A1 en A50.

Op de A28 voor de afrit Ommen is al een vrachtwagen van de weg gegleden, waardoor er vanuit Hoogeveen file ontstond. Dit meldt de VID.

Met name Drenthe en Groningen krijgen met (natte) sneeuw te maken. Later in de ochtend wordt het vanuit het westen geleidelijk droog.

Lange files door glasplaten op A28

File op de #A28 voor afrit Ommen. Ongeluk met vrachtauto daar. File vanuit Hoogeveen is flink. (foto: @evdsteege) pic.twitter.com/6DFe6w9c8k


at Twitter: