Gladheid teistert verkeer op A28 en A50

Gladheid teistert verkeer op A28 en A50
Files en ongelukken door gladde snelwegen
HET HARDE – Wie maandagochtend via de A28 richting Amersfoort reed, moest rekening houden met een fikse vertraging. Door een ongeluk tussen 't Harde en Harderwijk stond er een lange file.

Op het hoogtepunt – rond 7.00 uur – stond het verkeer over een lengte van 17 kilometer vast. Volgens de ANWB resulteerde dat in zon 1,5 uur vertraging.

Een busje was tegen de middenberm gebotst en daarbij gekanteld. Daardoor stond het in de richting van Zwolle ook muurvast. Volgens de ANWB stond er op het hoogtepunt een kijkersfile van zon 12 kilometer. Gladheid is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval.

Op de A28 tussen Zwolle en Apeldoorn gleed een busje tegen de vangrail. Dat leidde tot een fikse file. In beide richtingen is de vertraging meer dan een half uur, zegt de VID.

Verkeer vanuit Zwolle richting Amersfoort/Utrecht werd geadviseerd om te rijden via de A50 en de A1. Maar op de A50 tussen Zwolle en Apeldoorn slibde het ook dicht. Tussen Hattemerbroek en Vaassen stond 11 kilometer file.

Spekglad op A28, files nemen toe in lengte

Sluipverkeer had het ook niet makkelijk. Er was ook nog een ongeval gebeurd op de Kamperstraatweg (N736) tussen Wezep en Kampen waarbij twee autos en een tractor betrokken waren. De weg ging daardoor dicht.

Niet best op #A28. @SdeB1976 laat weten dat het een ijsbaan is daar. File groeit enorm in beide richtingen Zwolle <> Amersfoort tussen Harderwijk en Wezep. pic.twitter.com/FEtOo2m9Km

Zondagavond ging het op de A28 bij t Harde ook al mis. Een auto raakte toen van de weg door gladheid.

Vanochtend vooral veel vertraging op de Veluwe op de #A28 en #A50 door winterse buien. pic.twitter.com/rgsLJVeDw0

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

De gladheid zorgt voor langere files en ongelukken op de snelwegen in ons land, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

De wegen zijn vooral in het midden en noorden van het land verraderlijk glad door winterse buien en bevriezing van natte wegdelen.Het KNMI heeft voor alle provincies behalve Zeeland code geel, de laagste waarschuwingscategorie, afgegeven. Voor de noordoostelijke provincies geldt die waarschuwing voor de hele dag.FilesDe grootste file als gevolg van het weer staat maandag rond 08.00 uur op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort. Daar gleed een busje tegen de vangrail. In beide richtingen is de vertraging meer dan een half uur, zegt een woordvoerder van VID. Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht is net voor de Leidsche Rijntunnel een ongeval gebeurd. De linkerrijstrook is dicht wat voor langzaam rijdend verkeer zorgt. 

Druk op de A4 ri. Amsterdam vanaf Schiphol. Heeft te maken met een overbelaste afrit Sloten. pic.twitter.com/91cObQAwXc

Bijna heel Holland kleurt wit. Daardoor zijn de files ietsjes langer, zoals op #A28 Zwolle <> Amersfoort en #A7 naar Zaanstad. #gladheid #sneeuw (foto: @rolf_fredriks) pic.twitter.com/7oqBSKspI1

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.


at Twitter: