Lange files door ongelukken op snelwegen in Midden-Nederland

Lange files door ongelukken op snelwegen in Midden-Nederland
Lange files door storing spitsstroken Noord-Holland
UpdateDoor een technische storing bij Rijkswaterstaat hebben de cameras bij spitsstroken in Noord-Holland enkele uren niet gewerkt. Uit voorzorg werden de spitsstroken afgekruist.

Volgens de ANWB leidde dat tot een veel drukkere ochtendspits: rond 08.00 uur stond er 550 kilometer file tegen normaal zon 350 kilometer.Maandag was er volgens de ANWB ook korte tijd een storing met cameras op spitsstroken op de A9 bij knooppunt Rottepolderplein. Wat de oorzaak is van de storingen, is nog niet duidelijk.

Verkeer op de A27 van Almere naar Utrecht had dinsdagochtend veel vertraging na een ongeluk bij Eemnes. Het ongeluk gebeurde even na 07.00 uur. Om 07.30 uur was de vertraging opgelopen tot meer dan een uur. Omrijden over de A6 had niet veel zin vanwege de afgesloten spitsstrook bij Muiderberg (zie bericht hieronder). Om 08.00 uur werden alle rijstroken op de A27 weer vrijgegeven en loste de file langzaam op.

Maandag was er volgens de ANWB ook korte tijd een storing met cameras op spitsstroken op de A9 bij knooppunt Rottepolderplein. Wat de oorzaak is van de storingen, is nog niet duidelijk.

Bij Rijkswaterstaat zijn er problemen met de bediening van de camera's. De storing leidt tot files op veel wegen, zoals de A7 en A9.

Lange files in Noord-Holland door storing spitsstroken

Door een ongeluk met vijf voertuigen op de A28 van Amersfoort naar Utrecht was tussen Maarn en Soesterberg een rijstrook gesloten, wat ook tot vertragingen leidde.


at Twitter: