Fans Harry Styles weggestuurd door gemeente

De fans zijn weggestuurd door handhavers van de gemeente. Sommige fans bivakkeerden al sinds maandag bij de Ziggo Dome.

Een woordvoerder van de politie benadrukt dat het verboden is om op de openbare weg te slapen. Gemeente en politie hebben samen besloten dat ze overnachtende fans niet langer toestaan. Ze willen geen precedent scheppen voor toekomstige concerten van andere artiesten en bands.

“Gisteren waren het er vijf, vanmiddag al 25. Ze roepen elkaar via sociale media op: Kom hier naar toe, want het is hier leuk. Dat vinden we overdag prima, we willen geen spelbreker zijn, maar we staan niet toe dat ze slaapmatjes, dekens en kussens meenemen. Dan gaan we ze wegsturen”, aldus een politiewoordvoerder.

Het kan s nachts afkoelen tot 2 graden. De politie wil niet dat de meisjes onderkoeld raken of slachtoffer worden van diefstal. In november trad Styles al op in AFAS Live. Toen sliepen meer dan honderd fans buiten.

Afkoelen”Gisteren waren het er vijf, vanmiddag al 25. Ze roepen elkaar via sociale media op kom hier naar toe, want het is hier leuk. Dat vinden we overdag prima, we willen geen spelbreker zijn, maar we staan niet toe dat ze slaapmatjes, dekens en kussens meenemen. Dan gaan we ze wegsturen”, zegt de politiewoordvoerder. Het kan s nachts afkoelen tot 2 graden. De politie wil niet dat de meisjes onderkoeld raken of slachtoffer worden van diefstal. In november trad Styles op in de AFAS Live. Meer dan honderd fans sliepen toen buiten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

De politie gaat de fans van Harry Styles bij de Ziggo Dome wegsturen als ze vannacht buiten blijven. De jonge vrouwen bivakkeren daar onder een winderig en koud viaduct om vooraan te kunnen staan bij het concert, maar de politie vindt dat onverantwoord.

Dat laat een woordvoerder weten. Door de weersomstandigheden is het gevaarlijk voor de fans om s nachts buiten te slapen. Bovendien is het volgens de politie verboden om op straat te slapen. Ook als de vrouwen ergens anders gaan slapen, worden ze dus weggestuurd.

Fans sinds maandag in de rij voor Harry Styles

Een fan vertelde eerder vandaag dat ze al sinds zeven uur gisteravond onder het viaduct ligt. Ik heb de vorige keer ook drie dagen gecampt voor AFAS (Live, red.), dus… nu weer. Een ander geeft toe: Een klein beetje extreem, misschien.

KoudHet waait wel echt hard hier, zegt een andere fan, maar verder gaat het wel goed. Ik heb een tussenjaar, dus ik heb mooi alle tijd om lekker op straat te slapen in Amsterdam. Of ze morgen uitgerust vooraan staat, is nog maar de vraag. Veel slapen gaat niet gebeuren, denk ik.

Koud?Het waait wel echt hard hier, maar verder gaat het wel goed. Ik heb een tussenjaar, dus ik heb mooi alle tijd om lekker op straat te slapen in Amsterdam, vertelt een fan. Of ze morgen uitgerust vooraan staat, is nog maar de vraag. Veel slapen gaat niet gebeuren, denk ik.

Deze fans trotseren twee nachten in de kou voor Harry Styles

Harry Styles werd bekend als lid van de boyband One Direction, maar heeft inmiddels al jaren een succesvolle solocarrière. Zijn fans zijn inmiddels ook een paar jaartjes ouder en hoeven zich dus niet druk te maken om leerplichtambtenaren.


Amsterdam at Twitter: