Mercedes-Benz en Via van start in Amsterdam

Maken we niet vaak mee: een routeboek in handen krijgen waarop ook de eigen woonplaats in kaart is gebracht. Tja, dat krijg je wanneer je voor de internationale introductie van Amsterdam via Leiden naar Rotterdam en weer terug mag rijden. Het laatste stuk in de avondspits – best een waagstuk van de organisatie. Maar het verkeer zat redelijk mee, zodat we niet alleen vanuit de file verslag hoeven te doen. In het geval van file hadden we Hey Mercedes! naar het dashboard kunnen roepen, waarna een gedienstig klinkende mevrouw de snelste weg naar huis voor je gaat zoeken. Of een restaurant suggereert, als je haar meldt hongerig te zijn. Het is een fractie van de mogelijkheden.

Het testautopark is internationaal georiënteerd, zodat lang niet alle modellen de automatische transmissie hebben die in Nederland standaard wordt geleverd. Jammer, nu hebben we de nieuwe voorwielaandrijver met negentraps automaat niet kunnen rijden. Houden we tegoed. We belanden eerst achter het stuur van een achterwielaangedreven 316 CDI (163 pk) met open laadbak. Die levert al snel een gefronste wenkbrauw op: hij schakelt stroef en de motor laat zich sterker horen dan verwacht. De aandrijflijn resoneert bovendien flink wanneer je bij minder dan 2.000 toeren gas geeft, iets wat gezien het koppel (360 Nm bij 1.400-2.400 toeren) toch geen probleem mag zijn. Een woordvoerder verklaarde dat modellen met een open laadbak gevoeliger zijn voor de kenmerken zoals wij die noteerden, maar zei ook de betreffende auto nader te gaan onderzoeken. Buiten de motor om viel in negatieve zin de zitpositie op; de stoel kon niet ver genoeg naar achteren. Fijn is wel meteen de besturing van dit achterwielaangedreven model: erg licht en precies in de stad, mooi rustig en stabiel op de snelweg.

In maart gingen Via en Mercedes onder de naam ViaVans van start in Amsterdam. Onze hoofdstad is de eerste Europese plaats waar de app van Via bruikbaar is, eerder opereerde het bedrijf alleen in de Amerikaanse steden New York, Washington DC en Chicago. ViaVans biedt gebruikers door middel van een app ritten aan, die door een slim algoritme zoveel mogelijk worden gecombineerd met de vervoersbehoeften van andere gebruikers. Het doel is – uiteraard – om de hoeveelheid autos in de stad terug te brengen, terwijl gebruikers alsnog nagenoeg van deur tot deur worden vervoerd. De samenwerking met Mercedes-Benz om Vitos Tourer en V-klasses in te zetten lijkt dan ook een logische, want zo kunnen meer mensen instappen dan in een reguliere personenauto. ViaVans wil zn service op korte termijn uitbreiden naar onder meer Berlijn en Londen.

Rit nummer twee betrof het topmodel van de reeks: een 319 CDI gesloten bestelwagen met zeventraps automaat, te bedienen via een hendeltje aan de stuurkolom. De 319 CDI heeft een 3,0-liter V6 van 190 pk en 400 Nm (1.400-2.400 tpm). Een heerlijkheid van een aandrijflijn, natuurlijk. Erg vlot en muisstil, terwijl je bij flink gassen een prachtige, maar beschaafde brul te horen krijgt. Jammergenoeg was de zitpositie ook in deze versie niet optimaal; de stoel kan minder ver naar achteren schuiven dan in een Volkswagen Crafter, om maar even een actuele concurrent te noemen. De stoel zelfs is prima. Toch knaagt er iets aan deze versie, vooral toen we in de uitgebreide infotainment-voorzieningen de verbruiksmeter hadden gevonden, die vrolijk een liter of 15 per 100 stond aan te wijzen. De V6 lijkt vooral geknipt voor touroperators die boven alles uiterst comfortabel personenvervoer willen aanbieden.

De beenruimte achterin is vergelijkbaar met die van de E-klasse. De hoofdruimte is een heel ander verhaal aangezien de lage en stijlvolle daklijn niet vriendelijk is voor personen die gemiddeld of langer dan gemiddeld zijn.

Met een handgeschakelde 314 CDI met de nieuwe voorwielaandrijving ging het van Rotterdam terug naar Amsterdam, een mak ritje over de snelweg. Meteen werd duidelijk dat dit een heel andere auto is dan bovengenoemde 316 CDI, omdat de resonanties en bijgeluiden van dat model schitterden door afwezigheid. Kwam dat door de voorwielaandrijving en de compactere aandrijf-eenheid? Of door de lagere specificaties van dezelfde 2,2-liter dieselmotor (143 pk, 330 Nm bij 1.200-2.400 tpm)? Hoe dan ook, dit was de Sprinter zoals hij moet zijn: een topklasse bestelwagen van hoge kwaliteit met nu ook het raffinement dat bij het prijskaartje hoort. De FWD-versie stuurt minstens zo fijn als de RWDs, terwijl de 6-bak, die voor deze versie is aangepast nu veel soepeler zijn werk deed. De prestaties zijn voldoende. Daarmee sloten we de rijdende kennismaking alsnog met een positieve indruk af. De Sprinter imponeert echter meer met de voorspong die hij heeft op het gebied van connectiviteit, iets waarmee Mercedes bij fleetowners wil gaan scoren, maar waaraan de zzper mogelijk geen boodschap heeft. De rijeigenschappen zijn niet extreem goed, maar gewoon op niveau. Op naar een uitgebreide test, die waarschijnlijk deze zomer volgt; de autos staan vanaf juni bij de dealers.

De eerste is de Mercedes-Benz eVito, die elektrische bus komt er nog dit jaar. Een andere volledig elektrische Mercedes bus is de eSprinter. Waarvan de specificaties bekend zijn. De auto krijgt de beschikking over een aandrijflijn met 84 kW (114 pk) en een koppel van 300 Nm, waarbij Mercedes de kans niet onbenut laat om te vermelden dat dit precies evenveel is als de instap-diesel. Er komen accupakketten beschikbaar met een capaciteit van 55 kWh en 41 kWh. In eerstgenoemde configuratie wordt gerekend op een rijbereik van 150 km, terwijl het rijbereik met het andere accupakket ongeveer 114 km is. Het is kiezen of delen. Met het grotere accupakket is het laadvermogen circa 900 kg, terwijl dit met het kleinere accupakket 1040 kg is.

Houdt Lewis Hamilton nieuw contract met Mercedes af?

Tobias Moers, de baas van de AMG-afdeling van Mercedes, heeft laten uitschijnen dat zijn gamma nog een derde model zou kunnen krijgen dat niet rechtstreeks is afgeleid van een bestaand Mercedes-model, naast de AMG GT en de GT 4-deurs. Hij heeft nog niet bevestigd aan Autocar in welk segment dit model actief zou zijn, maar ontkent wel dat het een extra gespierde SUV wordt. En berlines en breaks bouwt AMG al in grote getallen. Er lijkt echter wel nog een gat in het segment van de erg sportieve kleine coupés en cabrio’s dat de huidige SLC 43 niet lijkt te kunnen vullen. Zo’n model zou dan gaan wedijveren met de Porsche Boxster en Cayman en met de Audi TT RS.

14 april 2018 – Waar Shanghai de afgelopen jaren het jachtterrein van Mercedes bleek, deelde Ferrari tijdens de kwalificatie van 2018 de lakens uit. Kimi Räikkönen leek met twee snelle rondes op weg naar zijn eerste pole sinds Monaco 2017, maar werd in extremis nog overvleugeld door teamgenoot Sebastian Vettel.De Duitser sloeg met een bloedsnelle laatste sector toe. “Dit is geweldig. Om eerlijk te zijn ben ik niet alleen blij met mijn laatste sector, maar met de volledige ronde. Onze auto was geweldig en werd naar verloop van tijd alleen maar beter”, sprak een jubelende Vettel tijdens de podiuminterviews na afloop. “In mijn eerste run van Q3 maakte ik nog wat foutjes. Maar ik wist dat ik nog marge had en met een betere ronde nog veel kon winnen.”Dit kostte zijn teamgenoot Räikkönen na het vallen van de vlag alsnog de kop, tot ontsteltenis van de Fin. “Mijn eigen optreden was wel okay, maar uiteindelijk net niet goed genoeg. Daardoor is dit natuurlijk niet precies geworden wat ik  er vooraf van had gehoopt. We zullen ons morgen proberen te verbeteren en allereerst uit te problemen zien te blijven. Dan zien we wel wat er mogelijk is.”Volgens Vettel is de uitgangspositie van Räikkönen echter bepaald niet slecht te noemen. “Zoals ik het nu kan beoordelen, ligt er aan de kant van Kimi iets meer rubber. Ik heb dus echt een goede start nodig om hem voor te blijven.” Het verleden geeft in elk geval wel goede hoop voor de Duitser. In de veertien voorgaande edities wist de polesitter maar liefst negen keer te winnen in  China.

De SLC (de vroegere SLK) is niet bepaald meer okselfris en dus lijkt een vervanger niet veraf meer. Temeer omdat in dit segment de komende maanden heel wat nieuwe rivalen zullen opduiken, zoals de nieuwe BMW Z4 en zijn neef Toyota Supra. Als deze toekomstige coupé of cabriolet van AMG bovendien in het vaarwater komt van de Porsche Boxster/Cayman, dan zou de sfeer weleens bijzonder gespannen kunnen worden in Stuttgart, waar beide merken buren zijn. Laat ons in elk geval hopen dat deze AMG recht heeft op de motor van de toekomstige A45, die steeds dichterbij komt.


Amsterdam at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/2.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39