Ziyech krijgt duw van boze fans bij Amsterdam ArenA

Een woordvoerder van Ajax heeft maandag bevestigd dat Hakim Ziyech inderdaad is geduwd door een supporter die bij de Arena verhaal kwam halen. Ziyech was vlak daarvoor uit de bus gestapt om in gesprek te gaan met boze fans.  “Wij snappen het sentiment en de emoties van de supporters. Die delen wij. Maar van de spelers blijf je af”, laat een zegsman van Ajax weten aan Het Parool. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe Ziyech een duw krijgt. De middenvelder besloot daarna weer de bus in te gaan. 

Na de onthutsende nederlaag bij PSV (3-0) van zondagmiddag waren veel Ajax-supporters naar het stadion van hun club gekomen om tekst en uitleg te krijgen. De sfeer was daarbij grimmig. 

13:33 – Hakim Ziyech heeft zondagavond inderdaad een duw gekregen van een supporter. Boze Ajax-fans wachtten na de verloren uitwedstrijd tegen PSV, dat kampioen werd, de spelersbus op bij de Amsterdam ArenA. Eerder op de dag meldde De Telegraaf al dat Ziyech daarbij geduwd zou zijn. Ajax bevestigt die berichtgeving.Ziyech was één van de eerste spelers van Ajax die uit de bus stapte. Kort daarna kreeg de Marokkaanse spelmaker een duw. “Je komt niet aan onze spelers”, zegt een woordvoerder van Ajax tegenover AT5 over het incident. “De emotie begrijpen we en delen we ook, want de wedstrijd was gisteren ronduit teleurstellend.”Ajax gaat de komende tijd in elk geval intern gesprekken voeren, al wil de zegsman daar verder niet op ingaan. Tegelijkertijd wil hij het niet groter maken dan dat het is. “Het ging om één supporter”, besluit hij.

Wat het incident rond Ziyech voor gevolgen heeft, laat zich inmiddels raden. De linkspoot heeft op zijn Instagram-pagina alle verwijzingen naar Ajax verwijderd. De Telegraaf schreef eerder op de dag dat het nu zelfs onzeker is of Ziyech dit seizoen überhaupt nog wil spelen.  

Video: Ziyech pakt tweede prijs voor Doelpunt van de Maand

Update: Ajax bevestigt duw supporters jegens Ziyech: Van spelers blijf je af

Bij het verlaten van de spelersbus zondag na de wedstrijd PSV-Ajax heeft een supporter een duw uitgedeeld aan Hakim Ziyech.

Ajax woest op misdragende fans: “Van spelers blijf je af”

Dat bevestigt een woordvoerder van Ajax na het zien van beveiligingsbeelden. Na het verlies tegen PSV had een groep van ongeveer tweehonderd boze Ajax-supporters zich verzameld bij de Johan Cruijff Arena. Bij aankomst van de spelersbus belemmerden zij de doorgang van de bus.Ziyech en Joël Veltman verlieten daarop als eersten de spelersbus. Temidden van de consternatie kreeg de middenvelder een duw van een van de supporters. Beide spelers stapten vervolgens de bus weer in.AfblijvenBij Ajax heerst teleurstelling om het incident. “Wij snappen het sentiment en de emoties van de supporters. Die delen wij,” zegt een woordvoerder van Ajax. “Maar van de spelers blijf je af.” Ajax-directeur Edwin van der Sar was vanwege de onrust bij de John Cruijf Arena komen opdraven. Hij probeerde de supporters tot kalmte te manen en beval hen ook van de spelers af te blijven. VuurwerkIn het Philips Stadion in Eindhoven ging het tijdens de wedstrijd ook al mis. Ajax-supporters hadden vuurwerk afgestoken op de tribune en gooiden daarmee. Van der Sar heeft inmiddels namens de club persoonlijk zijn excuses aangeboden aan PSV-directeur Toon Gerbrands.

Naar de daders wordt onderzoek gedaan. “We gaan samen met PSV en politie onderzoeken wie dit vuurwerk heeft afgestoken en wie daarmee heeft gegooid,” aldus de Ajax-woordvoerder. Het vuurwerkincident zal voor Ajax ook consequenties hebben. “Zoals altijd bij dergelijke incidenten, zal dit een staartje krijgen.”Beste spelerZiyech ligt al langer onder vuur bij supporters, terwijl uit de statistieken blijkt dat hij de beste speler van het team (en de eredivisie) is. De middenvelder herhaalde daags voor de wedstrijd tegen PSV ook weer dat het zijn inziens voor hem tijd is om verder te kijken dan de eredivisie.Vermoedelijk is de duw ook reden geweest voor Ziyech om alle fotos waarop hij in het tenue van Ajax te zien was van zijn Instagramaccount te verwijderen. Zijn zaakwaarnemer wil geen commentaar geven op het incident. Lees ook: Wie schept orde in de bestuurlijke chaos bij Ajax?


Amsterdam at Twitter: