Eerste trein rijdt over nieuwe spoorbrug Amsterdam-Rijnkanaal

De gloednieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht is maandagochtend in gebruik genomen. Aannemer BAM sloot in opdracht van ProRail dit weekend de sporen op de brug aan op het reguliere spoornet.

De afgelopen maanden heeft ProRail aan de verdubbeling van het spoor tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn gewerkt. Een onderdeel hiervan is de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze brug werd in november vorig jaar tussen de twee bestaande bruggen gelegd.

Het afgelopen weekend zijn de sporen op de brug aangesloten op het spoornetwerk, zodat de eerste trein maandagochtend over de brug kon rijden.

Aan de spoorverdubbeling van twee sporen naar vier, wordt de komende maanden nog gewerkt. De oude spoorbrug, die momenteel naast de nieuwe ligt, wordt stiller gemaakt en in oktober worden verdere werkzaamheden verricht. Hierna worden alle vier de sporen in gebruik genomen en kan er over beide spoorbrugegn worden gereden.


Amsterdam at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/2.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39