Callas In Concert: The Hologram Tour naar Theater Carré Amsterdam

Dat gebeurt onder begeleiding van een groot orkest, maakte concertorganisator Mojo maandag bekend.

Callas, die in 1977 overleed,  zal volgens Mojo ruim veertig jaar na haar dood herleven door middel van moderne digitale technologie en laserprojectie. De Grieks-Amerikaanse sopraan trad bij leven slechts tweemaal eerder op in Amsterdam: in 1959 en 1973.

Maria CallasMaria Anna Sofia Cecilia Kalogeropoulos (Maria Callas) behoort zonder twijfel tot de bekendste muzikanten uit de vorige eeuw. De Grieks-Amerikaanse operazangeres werd in 1923 geboren te New York. Zij reisde de wereld rond en schitterde met opera’s uit de negentiende eeuw. Voornamelijk de meesterwerken van de Italiaanse supercomponisten Giuseppe Verdi en Vincenzo Bellini bracht ze fenomenaal ten uitdrukking. Haar zangtalent leverde haar een faam van wereldformaat op. Tijdens haar afscheidstournee deed ze in 1973 Amsterdam aan en dit concert werd laaiend enthousiast ontvangen door de recensenten. Vier jaar later kwam het leven van Callas door een hartaanval ten einde.

Een hologram van Maria Callas brengt op maandag 26 november de grootste klassiekers van de diva ten gehore in Carré, onder begeleiding van een groot orkest.

Dat heeft concertorganisator Mojo maandag bekendgemaakt. De legendarische sopraan zal volgens Mojo ruim veertig jaar na haar dood herleven door middel van ultramoderne digitale technologie en laserprojectie. GodinDe Grieks-Amerikaanse sopraan trad bij leven slechts tweemaal eerder op in Amsterdam. De eerste keer in 1959 werd Callas als godin binnengehaald in de stad, waar ze haar bekende optreden had in het Concertgebouw. Ze was door de muzen uitverkoren, meenden recensenten.De kaartverkoop voor Callas In Concert gaat vrijdag van start. Bekijk hieronder een fragment van het concert met Callas als hologram.

Maria Callas met hologram tour naar Carré

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.


Amsterdam at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/2.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39