Al plannen voor Koningsdag?

Al plannen voor Koningsdag?
Nog enkele kramen beschikbaar voor vrijmarkt Koningsdag
Natuurlijk is er ook dit jaar weer een vrijmarkt in Amersfoort waar je al je oude zooi kunt verkopen of – als je geen zin hebt om zelf op een kleedje te gaan zitten – heerlijk overheen kunt struinen. Waar? Hier:

Alle plekken zijn al gereserveerd in de Bloemendalsestraat, dus als je daar je zinnen op had gezet, ben je helaas te laat. Dat betekent in ieder geval wel dat het er goed vol ligt, dus wie weet vind je wel een paar mooie snuisterijtjes.  Vanaf 10.00 uur zijn er ook nog allerlei activiteiten: er is een poppenkast, je kunt je laten schminken en kijk ook zeker even bij het open podium.

Nog enkele kramen beschikbaar voor vrijmarkt Koningsdag

In de binnenstad mogen kinderen spulletjes verkopen, muziek maken of een theatervoorstelling geven. De kleedjesmarkt begint om 07.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Alleen tussen 06.30 en 07.30 uur is het mogelijk om spullen in en uit autos te laden voor de kleedjesmarkt, daarna is de binnenstad gesloten voor het verkeer.

Er zijn Amsterdammers die met Koningsdag het liefst de stad ontvluchten. Verlangt u terug naar vroeger, toen het Oranjefeest nog klein en knus was? Of wilt u gewoon eens een ándere Koningsdag? Pak dan de fiets en rij naar het dorpje Driemond aan de rand van Zuidoost. Daar kunt u maar liefst vier dagen lang Koningsdag vieren, op ouderwetse wijze. www.oranjeverenigingdriemond.nl

Ook een kraam huren tijdens vrijmarkt Koningsdag in Erica?

Vanaf 08.00 uur is er in de buurt van de Patriciërslaan weer kleedjesmarkt. En dat is nog maar het begin: er is een podium waar een DJ plaatjes draait en je kunt een rondje maken op een rodeostier. Hoe leuk is dat!

Een nieuwe traditie in het Noorderpark is geboren: een ouderwetse vrijmarkt. Vorig jaar direct een succes: veel mensen, veel spullen, spelletjes, lekkers en muziek. Dus, kom langs mét of zonder kleedje, mét een volle of lege tas en vier samen met buurtgenoten Koningsdag in het park! Vanaf 9.00 uur in het oude Volewijckerspark nabij de rotonde aan het begin van de Waddenweg.

Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn er op het Eemplein ook verschillende activiteiten voor groot en klein. Naast de kleedjesmarkt kun je er geschminkt worden, wasmachine schieten, is er een springkussen, minikarts, en een hindernisbaan.

De altijd actieve Handelsvereniging De Heidebloem organiseert ook dit jaar wederom een vrijmarkt tijdens Koningsdag in het onlangs vernieuwde en leuk opgefriste centrum van Erica. De vrijmarkt is op vrijdag 27 april vanaf s’morgens 8.00 uur tot 16.00 uur s’middags. Iedereen mag zijn of haar kleedje uitspreiden en mag er zijn of haar spulletjes proberen aan de man- (of vrouw) te brengen. Maar er is niet alleen een vrijmarkt, ook zullen er diverse leuke activiteiten zijn, e.e.a. georganiseerd door de Scouting groep.

In Vathorst is het net als voorgaande jaren groot feest. De koopwaar wordt uitgestald op de kleedjes en de winkels zijn open van 09.00 tot 15.00 uur.

Op vrijdag 27 april tijdens Koningsdag 2018 organiseert Handelsvereniging De Heidebloem van Erica een vrijmarkt in het onlangs opgefriste centrum.

Afgelopen zaterdag is de verhuur van kramen tijdens Koningsdag via de website van het Oranje Comité gestart. Er zijn vanmorgen om 6.30 uur nog een stuk of 30 (halve) kramen beschikbaar. Een halve kraam kost 15 euro, een hele kraam 28 euro. KLIK HIER voor de meest actuele situatie.

Ook een kraam huren bestaat tot de mogelijkheden. Hiervoor kunt u contact opnemen met Arend Hoffkamp, telefoon 06- 122 95 922.

Dit jaar wordt de vrijmarkt op Koningsdag iets anders ingedeeld: in het Slotpark West (bij de kiosk) is gelegenheid om te verkopen op kleedjes, aan de andere kant in Slotpark Oost staan UITSLUITEND gehuurde kramen en zijn er geen kleedjes meer toegestaan tussen de kramen. Daarnaast is de plattegrond iets aangepast.

Het Oranje Comité verhuurt de kramen per halve kraam. Een halve kraam kost 15 euro. Voor een hele (overdekte) kraam moet je dus 2 nummers aanklikken. Een hele kraam is 4 x 1 meter en kost dus 28 euro. Let op: na het aanklikken van je nummer(s) word je doorgeleid naar de betaalpagina. Betaal dan meteen want anders wordt de kraam weer vrijgegeven (5 minuten tijd). Je krijgt een betalingsbevestiging. Je huurbewijs volgt later in de mail. Annulering van gereserveerde kramen is niet mogelijk. De huursom wordt ook niet terugbetaald.


Amsterdam at Twitter: