Concertgebouworkest geeft leraren eenmalig korting

Concertgebouworkest geeft leraren eenmalig korting
Concertgebouworkest geeft leraren eenmalig korting
Het Koninklijk Concertgebouworkest maakt samen met de gemeente een gebaar naar leerkrachten. Ze mogen volgende week donderdag voor een tientje naar een concert.

“In Amsterdam zijn ruim 12.000 leraren werkzaam in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Zij zetten zich dagelijks in om jonge Amsterdammers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst. Dat is cruciaal voor deze stad, want beschaving en ontwikkeling worden mede gevormd aan de basis: op school,” verklaart het orkest.PianobroersDe leraren krijgen een korting van 45 euro en kunnen voor tien euro naar een concert tijdens Koningsnacht. Onder anderen de pianobroers Lucas en Arthur Jussen zullen spelen. Verder kunnen de docenten genieten van de Nederlandse zangeres Kovacs en haar band.Via overkoepelende organisaties hebben Amsterdamse leerkrachten een speciale link gekregen waarmee zij kaarten konden kopen. Het concert is bijna uitverkocht.Het concert is alleen voor Amsterdamse leerkrachten. Ook aankomende onderwijzenden zijn welkom.  DocententekortDe gemeente kwam docenten al vaker tegemoet. Zo worden reiskosten vergoed en worden er speciale woningen gereserveerd voor jonge docenten. Deze maatregelen worden ingevoerd om het docententekort in de stad aan te pakken.Lees ook: Lerarentekort: Meer geld en gemak moeten leraar lokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Het Koninklijk Concertgebouworkest maakt samen met de gemeente Amsterdam een gebaar naar de leerkrachten in de hoofdstad. Ze mogen volgende week donderdag met 45 euro korting voor een tientje naar een concert met onder anderen de razendpopulaire ‘pianobroers’ Lucas en Arthur Jussen. Ook aankomende leerkrachten zijn welkom.

,,In Amsterdam zijn ruim 12.000 leraren werkzaam in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Zij zetten zich dagelijks in om jonge Amsterdammers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst. Dat is cruciaal voor deze stad, want beschaving en ontwikkeling worden mede gevormd aan de basis: op school”, verklaart het orkest de aanbieding.

Het besloten Koningsnachtconcert op 26 april is ook alleen voor de Amsterdamse leerkrachten. De (aankomende) onderwijzenden kunnen er ook genieten van de Nederlandse zangeres Kovacs en haar band, van wie de liedjes speciaal zijn georkestreerd. Dirigente Elim Chan uit Hongkong heeft de muzikale leiding.


Amsterdam at Twitter: