Voormalig leraar Cheider ontkent seksueel misbruik leerlingen

Voormalig leraar Cheider ontkent seksueel misbruik leerlingen
Docent joodse school vergreep zich aan zes kinderen
AMSTERDAM – (AT5) Ephraim S., voormalig leraar van de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert, heeft vandaag in de rechtbank verklaard geen ontucht te hebben gepleegd met leerlingen van die school.

Het Openbaar Ministerie verdenkt S. van het seksueel misbruiken van in totaal zes leerlingen, waarvan er twee jonger waren dan twaalf. De andere vier leerlingen waren nog geen zestien jaar oud.

Het Openbaar Ministerie verdenkt S. van het seksueel misbruiken van in totaal zes leerlingen, waarvan er twee jonger waren dan twaalf. De andere vier leerlingen waren nog geen zestien jaar oud. De verdachte verklaarde vandaag dat hij de kinderen alleen bij hun schouders zou hebben aangeraakt. Maar volgens een van de slachtoffers zouden die massages veel verder gegaan zijn. Volgens hem zouden ook rug, billen, buik en geslachtsdeel gemasseerd zijn.

De verdachte verklaarde vandaag dat hij de kinderen alleen bij hun schouders zou hebben aangeraakt. Maar volgens een van de slachtoffers zouden die massages veel verder gegaan zijn. Volgens hem zouden ook rug, billen, buik en geslachtsdeel gemasseerd zijn.

"Klappen uitgedeeld"Een ander kind van de school heeft gezegd door S. verkracht te zijn en moest aan zijn geslachtsdeel zitten. "Er werden ook klappen uitgedeeld en fotos gemaakt, heeft het kind verklaard", aldus AT5-verslaggever Tessa Neijland.

Kort nadat de school S. in 2012 schorste vertrok hij naar Israël. Volgens de verdachte was hij niet op de vlucht, maar was al langer van plan om naar Israël te vertrekken. In 2016 werd hij door dat land aan Nederland uitgeleverd.

Voor de zaak zijn meerdere dagen uitgetrokken. Vanmiddag wordt er achter besloten deuren naar een compilatie gekeken van de verklaringen van de betrokken kinderen. 

Ephraim S., voormalig leraar van de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Buitenveldert, heeft vandaag in de rechtbank verklaard geen ontucht te hebben gepleegd met leerlingen van die school.

Binnenland 'Docent joodse school vergreep zich aan zes kinderen'. Redactie 16 april 2018 – 13:00 Blijft toch altijd een gevoelig punt: mensen die claimen streng gelovig te zijn maar dan voornamelijk uitblinken in kindermisbruik. O ja, en met man en macht trachten de zaak in de doofpot te houden.

Ene Ephraïm S. staat vandaag voor de rechtbank wegens dergelijke vergrijpen. De voormalig leraar aan de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert zou tussen 2011 en 2012 onder andere een paar leerlingen in zijn jongeheer hebben laten knijpen. De zaak wordt nu pas behandeld omdat de verdachte in eerste instantie elke vorm van medewerking met justitie weigerde.

In totaal gaat het om zes leerlingen van de school. Twee van hen waren jonger dan twaalf, de overige vier jonger dan zestien. Hij zou hen meerdere keren hebben gemasseerd, waarbij hij hen ook zijn edele delen liet aanraken. Een kind zou hij zelfs hebben geprobeerd te verkrachten.

Walgelijke onthullingen, maar zelf heeft S. uiteraard een geheel andere lezing. Volgens hem zijn alle verhalen een beetje overdreven: “Het is nooit verder gegaan, er is nooit sprake geweest van onzedelijk gedrag. In het onderwijs raak je nu eenmaal kinderen aan. Ik was daarin niet anders dan mijn collegas. Grensoverschrijdend was het niet.”

De rechtbank heeft meerdere dagen voor de zaak uitgetrokken. Het OM zal naar verwachting woensdag een strafeis formuleren.

Kind verklaarde ook dat Ephraïm S. zou hebben geprobeerd dingen in zijn lichaamsopening te duwen, en dat hij in het geslachtsdeel van zijn leraar moest knijpen. Ook zouden er videos zijn gemaakt. #Cheider

Een volgend slachtoffer vertelde zijn ouders dat hij moest nablijven, wel eens werd gemasseerd aan zijn schouders, maar ook over zijn broek zijn geslachtsdeel, en dat hij stapeltje moest spelen. #Cheider


at Twitter: