Drama op station, vader steekt kind (1) en ex-vrouw zeer doelgericht neer

Schiedam – Vrijdagochtend is een vrouw en een kind gewond geraakt op de Boterstraat na een val met de racefiets. De traumahelikopter kwam voor medische assistentie. Ook twee ambulances waren ter plaatse voor verzorging. De vrouw fietste, met haar kind voorop de stang, toen het kind met haar voeten tussen de spaken vast kwam te zitten. Hierna sloegen zij over de kop. De vrouw is vervoerd naar een ziekenhuis.

Een 30-jarige Oostendenaar zit in de cel voor zijn rol in de overdosis drugs die de 32-jarige Franja Vanhoucke fataal werd. Het slachtoffer werd maandagochtend aangetroffen in een kraakpand in het centrum van Oostende.

Een jongetje dat ter wereld komt als wees: het zou het treurige begin van een Charles Dickens-roman kunnen zijn. Maar een man en vrouw die vier jaar na hun dood nog een baby voortbrengen? Dat had de Britse schrijver vermoedelijk niet kunnen verzinnen.

13 april Vrouw met kind slaat met racefiets over de kop

Het is niet duidelijk wanneer de 32-jarige vrouw precies om het leven is gekomen. Alles wijst wel in de richting van een overdosis, maar toxicologisch onderzoek zal nog moeten bepalen welke drugs de dood van het slachtoffer veroorzaakt hebben.

Mike D. werd woensdag door de onderzoeksrechter aangehouden als mogelijke leverancier van de drugs en op verdenking van schuldig verzuim. De Brugse raadkamer heeft zijn aanhouding vrijdagochtend met een maand verlengd. “Mijn cliënt ging ook naar dat kraakpand, maar ontkent dat hij iets met de dood van het slachtoffer te maken heeft”, aldus zijn advocaat Mathieu Langerock.

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!

Een vrouw uit Izegem die klacht indiende tegen haar ex voor aanranding van hun kind, stond gisteren zelf terecht omdat uit onderzoek bleek dat het om een lasterlijke aangifte ging. Ze doet er alles aan om mij weg te houden van mijn kind, zegt de vader.

at Twitter: