BREAKING: Brabantse scholier al uren spoorloos in Antwerpen na excursie

BREAKING: Brabantse scholier al uren spoorloos in Antwerpen na excursie
Hoe kan een scholier van 14 kwijtraken op excursie in Antwerpen?
VELDHOVEN – Er zijn nog veel vragen rondom de vermissing van de 14-jarige scholier van het Veldhovense Sondervick College donderdagmiddag en -avond. Bijna 8 uur lang was de jongen zoek. Uiteindelijk werd hij gevonden vlakbij de plek waar hij en zijn klasgenoten moesten verzamelen voor de terugreis naar Veldhoven.

Monique van Roosmalen, rector van het Sondervick College, heeft de hele dag nauw contact gehad met haar collegas en met de familie van de jongen. Zij vertelt over het verloop van de dag: “Een groep van 40 leerlingen is een dag naar Antwerpen gegaan samen met 4 docenten. Ze hadden daar eerst een excursie bij Coca Cola en een bezichtiging van de kathedraal. Daarna mochten de leerlingen van 12.15 tot 13.30 op drie pleinen vrij rondkijken.”

Hoe kan een scholier van 14 kwijtraken op excursie in Antwerpen?

Twee jongens waren samen op pad. Toen ze terug moesten naar de verzamelplaats waren ze het niet eens over de plek waar ze naartoe moesten. Allebei overtuigd van hun eigen gelijk, kozen ze ieder een andere route, waarop de jongen van 14 verdwaalde. Zijn klasgenoot vertelde de docenten waarom hij alleen teruggekomen was, waarop de leraren snel zijn gaan zoeken op de drie pleinen, maar ze hebben hem niet kunnen vinden. 

Fokke en Sukke bestaan 25 jaar! Bastiaan Geleijnse is 1 van de bedenkers van de twee stripfiguurtjes. Hoe verklaart hij het succes en kunnen Fokke en Sukke nog 25 jaar mee? Vannacht is Bastiaan Geleijnse te gast bij Evelien de Bruijn tussen 00.00 uur en 02.00 uur in ‘t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

Politie ingeschakeld Om 14.15 hebben ze de politie ingeschakeld, die meteen met tien agenten is gaan zoeken. De bus heeft nog een hele tijd gewacht, maar is uiteindelijk terug naar Veldhoven gereden. De overige leerlingen waren rond half 6 weer terug. Een van de docenten bleef in Antwerpen om de politie te helpen en de jongen op te vangen wanneer hij gevonden zou worden.

ANTWERPEN – Een 14-jarige leerling uit de tweede klas van het Sondervick College in Veldhoven is weer terecht. De jongen werd sinds donderdagmiddag vermist tijdens een schoolexcursie naar Antwerpen. Donderdagavond rond kwart voor tien kwam het verlossende bericht dat de jongen was gevonden. Hij was verdwaald en werd uiteindelijk op een steenworp afstand van de verzamelplek teruggevonden. De ouders van de jongen zijn hem op gaan halen in Antwerpen.

De jongen was met zijn klas op schoolexcursie in Antwerpen. Na het verplichte programma waren de jongeren vrij en mochten ze zelfstandig de stad in gaan. Toen de jongen niet op tijd op de afgesproken plaats en tijd terug was bij de bus en de docenten geen contact met hem konden krijgen, is de politie in Antwerpen ingeschakeld. Er is urenlang naar de tiener gezocht. 

Na het verplichte programma mochten de leerlingen een uurtje zelfstandig de stad in. Rector van het Sondervick College, Monique van Roosmalen vertelt: “We hebben geen leeftijdsgrens vastgesteld waarop leerlingen alleen in de stad mogen rondkijken.” Geen contact met jongen “Wel begeleiden we dat vooraf goed, door ze uitleg te geven en door te zeggen dat ze in groepjes op pad moeten gaan en bij elkaar moeten blijven.” Daar ging het waarschijnlijk mis. De jongen en een klasgenoot waren het niet eens over op welke kerk ze zich moesten oriënteren en gingen allebei een andere kant uit.

De lokale omroep schrijft dat klasgenoten van de jongen erg bezorgd waren. Via een Whatsappgroep hadden ze contact met elkaar en zo konden ze zien dat de jongen donderavond nog online was geweest en dat hun berichten waren aangekomen op het toestel. De jongen had toen zelf nog niet gereageerd, wat de klasgenoten best eng vonden.

Het lukte niet om contact te krijgen met de jongen. Volgens Van Roosmalen had de jongen net een nieuw telefoonnummer. De klasgenoten hadden echter wel een juist nummer van de jongen en ook daarop kregen ze geen contact. Hij heeft zelf evenmin iemand gebeld. Het is ook voor de rector niet duidelijk waarom hij geen gebruik gemaakt heeft van zijn telefoon. 

De 15-jarige jongen uit de 2e klas van het Sondervick College die donderdag urenlang werd vermist, is weer terecht.

Leerlingen worden opgevangen Vrijdagochtend worden de leerlingen die aanwezig waren bij de excursie, opgevangen op het Sondervick College. Dan hoopt de rector ook dat er meer duidelijkheid is over wat er is misgegaan. Ook de verdwaalde jongen is gevraagd vrijdag naar school te komen.

De rector zal dit incident zeker gaan evalueren met haar collegas, zeker omdat de school vaker buitenlandreisjes organiseert en dit nooit meer wil meemaken.

LEES OOK: Scholier vermist tijdens excursie naar Antwerpen, politie al uren op zoek

De 15-jarige jongen uit de 2e klas van het Sondervick College die donderdag urenlang werd vermist, is weer terecht.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Pushberichten ontvangen bij groot nieuws in jouw regio? Download de gratis apps van Omroep Brabant.


at Twitter: