Amsterdam maant minister Bruins om beschikbare ziekenhuiszorg

Amsterdam maant minister Bruins om beschikbare ziekenhuiszorg
Wethouder wil met wetswijziging chaos als Slotervaart voorkomen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) was dinsdagochtend in het failliete MC Slotervaart. Hij wilde de verhalen van medewerkers horen en ze bijpraten over de biedingen van geïnteresseerde partijen.

Ik wilde graag spreken met alle mensen die dag in dag uit daar allemaal onder hoogspanning werken, zegt Bruins na zijn bezoek telefonisch tegen AT5. Om een arm om mensen heen te slaan, om samen te balen dat zon faillissement is ontstaan. Er zat heel veel emotie in. En tegelijkertijd is iedereen ook zo begaan met patiënten.

Volgens Bruins willen de medewerkers van MC Slotervaart heel graag weten hoe dit kon gebeuren, maar ook hoe het nu verder gaat. Er komen vandaag geïnteresseerde partijen met biedingen langs. Op dit moment komen die biedingen nog binnen, zegt Bruins. Dat proces moet supersnel gebeuren, wil het ziekenhuis openblijven. Dat is een kwestie van dagen, het kan echt geen week of weken duren.

Hier moet lering uit worden getrokken. Ik begrijp heel goed de boosheid en ongerustheid. Dat is ook duidelijk naar voren gekomen vanochtend.

Ongelukkige uitspraakMedewerkers van MC Slotervaart waren eerder verbolgen omdat Bruins het ziekenhuis een stapel stenen noemde. Eigenlijk is die uitspraak vanmorgen niet langskomen. Ik heb natuurlijk bedoeld te zeggen dat het gaat om zorg. Dat ik dát het belangrijkste vind en niet het gebouw waarin. Dat was niet een gelukkige uitspraak, zegt Bruins vandaag.

Bruins zegt dat hij zichzelf de komende weken regelmatig zal laten bijpraten over de situatie in het MC Slotervaart. Of hij niet eerder langs had moeten komen? Het leek mij goed om eerst bij de patiënten langs te gaan. Vorige week maandag ben ik daar geweest. Maar ik had er behoefte aan [om de medewerkers te spreken]. En ik wilde het ook niet in een half uurtje doen.