Amsterdam: eerste recht van koop op ziekenhuis

Amsterdam: eerste recht van koop op ziekenhuis
Amsterdam: eerste recht van koop op ziekenhuis | Binnenland
Er is nog één overnamekandidaat over voor het MC Slotervaart. Volgens de curatoren hebben meerdere partijen zich gemeld voor het failliete ziekenhuis, maar is er één kandidaat die ze de komende dagen de tijd willen geven om te kijken of een doorstart mogelijk is. Na het weekend moet duidelijk worden of dat inderdaad kan.

De partij waarmee de curatoren nu onderhandelen wil een groot deel van de zorg voortzetten op de huidige locatie van het Amsterdamse ziekenhuis. Er waren meer overnamekandidaten die dat voor ogen hebben, maar na een analyse wilden de curatoren maar met één partij verder overleggen. Er is niet bekendgemaakt om welke partij het gaat.

Volgens Bruins willen de medewerkers van MC Slotervaart heel graag weten hoe dit kon gebeuren, maar ook hoe het nu verder gaat. Er komen vandaag geïnteresseerde partijen met biedingen langs. Op dit moment komen die biedingen nog binnen, zegt Bruins. Dat proces moet supersnel gebeuren, wil het ziekenhuis openblijven. Dat is een kwestie van dagen, het kan echt geen week of weken duren.

Het MC Slotervaart werd eind vorige maand failliet verklaard. Patiënten moesten daardoor uitwijken naar andere ziekenhuizen. De MC IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland, van dezelfde eigenaren, gingen vorige maand ook failliet.

Bruins zegt dat hij zichzelf de komende weken regelmatig zal laten bijpraten over de situatie in het MC Slotervaart. Of hij niet eerder langs had moeten komen? Het leek mij goed om eerst bij de patiënten langs te gaan. Vorige week maandag ben ik daar geweest. Maar ik had er behoefte aan [om de medewerkers te spreken]. En ik wilde het ook niet in een half uurtje doen.

Minister bezoekt MC Slotervaart: Stapel stenen-uitspraak was ongelukkig

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Ongelukkige uitspraakMedewerkers van MC Slotervaart waren eerder verbolgen omdat Bruins het ziekenhuis een stapel stenen noemde. Eigenlijk is die uitspraak vanmorgen niet langskomen. Ik heb natuurlijk bedoeld te zeggen dat het gaat om zorg. Dat ik dát het belangrijkste vind en niet het gebouw waarin. Dat was niet een gelukkige uitspraak, zegt Bruins vandaag.