Loods festival Thuishaven ontruimd vanwege pepperspray

Loods festival Thuishaven ontruimd vanwege pepperspray
Loods Amsterdams festival Thuishaven ontruimd vanwege pepperspray
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

AMSTERDAM – Een loods van het festival Thuishaven in Amsterdam is gisteravond rond 21:30 uur ontruimd nadat er pepperspray was gespoten. Wie dat heeft gedaan is nog onduidelijk, de organisatie zegt met man en macht op zoek te zijn naar de dader(s).

Donny (25) uit Amsterdam was afgelopen weekend op Thuishaven in Amsterdam, waar ook met pepperspray werd gespoten: “Er ontstond ineens een soort moshpit, maar dat is bij techno niet echt een ding. Een paar seconden later moest ik extreem hard hoesten, net als iedereen om mij heen. Toen merkte ik pas dat er iets goed mis was. Ik wilde alleen maar zo snel mogelijk de zaal uit. Buiten waren mensen nog steeds aan het hoesten en sommige gingen naar de EHBO-post. Op het moment was het wel even schrikken, maar toen ik merkte dat ik redelijk snel buiten kon zijn, was ik wel gerust gesteld.”

De muziek in de loods werd stilgeleg en de bezoekers zijn naar buiten gebracht. Het feest in de circustent en in de tempel gingen wel door, liet de organisatie weten. Kan iemand mij misschien vertellen waarom ik net bijna vermoord ben in de loods?, reageerde een bezoeker op de Facebookpagina van het festival.

Zakkenrollers-trucWaarom er met pepperspray gespoten is, is niet bekend. Wel is dit een bekende truc die zakkenrollers gebruiken. Ook op het Amsterdam Dance Event (ADE) gebeurde dit onder andere bij het optreden van Martin Garrix in de RAI.

Thuishaven is een (bijna) wekelijks festival nabij station Sloterdijk in Amsterdam. Er zijn elke editie honderden bezoekers aanwezig.