Loods festival Thuishaven ontruimd vanwege pepperspray

Loods festival Thuishaven ontruimd vanwege pepperspray
Loods Amsterdams festival Thuishaven ontruimd vanwege pepperspray
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

AMSTERDAM – Een loods van het festival Thuishaven in Amsterdam is gisteravond rond 21:30 uur ontruimd nadat er pepperspray was gespoten. Wie dat heeft gedaan is nog onduidelijk, de organisatie zegt met man en macht op zoek te zijn naar de dader(s).

De muziek in de loods werd stilgeleg en de bezoekers zijn naar buiten gebracht. Het feest in de circustent en in de tempel gingen wel door, liet de organisatie weten. Kan iemand mij misschien vertellen waarom ik net bijna vermoord ben in de loods?, reageerde een bezoeker op de Facebookpagina van het festival.

3FM-dj Sander Hoogendoorn belde met boevenspotter Jaime van Gastel over deze nieuwe hype. “Zakkenrollers zijn gek op drukte en donkere ruimtes. Ze bedenken iedere keer iets nieuws en deze dancefeesten zijn de perfecte plek. Zakkenrollers met pepperspray zijn gericht op zoek naar een groepje waar ze het omheen kunnen spuiten, zodat ze snel een iPhone of mobieltje kunnen stelen,” vertelt Jaime. 

Zakkenrollers-trucWaarom er met pepperspray gespoten is, is niet bekend. Wel is dit een bekende truc die zakkenrollers gebruiken. Ook op het Amsterdam Dance Event (ADE) gebeurde dit onder andere bij het optreden van Martin Garrix in de RAI.

Ook tijdens het Amsterdam Dance Event dit jaar hebben meerdere gelijke incidenten plaatsgevonden. Jim (25) uit Den Helder en Lisanne (22) uit Amsterdam waren aanwezig tijdens Elrow, toen de Kromhouthal volledig ontruimd moest worden. “Uit het niets rende iedereen van vooraan in de zaal naar achteren, waarbij sommige mensen zelfs knock out gingen. Dat was super heftig om te zien”, zegt Jim.

Thuishaven is een (bijna) wekelijks festival nabij station Sloterdijk in Amsterdam. Er zijn elke editie honderden bezoekers aanwezig.