Amsterdam verbiedt rondleidingen op de Wallen – NOS

Amsterdam verbiedt rondleidingen op de Wallen - NOS
Amsterdam maakt eind aan rondleidingen langs ramen op de Wallen
Er mogen geen rondleidingen meer gegeven worden op de Wallen in Amsterdam. Ook voor de rest van het centrum komen strengere regels, heeft de gemeente bekendgemaakt.

Amsterdam wil met deze maatregelen wat doen tegen de drukte in de binnenstad, maar neemt de stap ook uit respect voor de sekswerkers op de Wallen. “Het is niet meer van deze tijd om sekswerkers te zien als toeristische attractie”, zegt wethouder Kock.

Voor rondleidingen die nog wel mogen, buiten de Wallen dus, moeten gidsen voortaan een ontheffing hebben. Ook worden de groepen kleiner en iedere toerist die eraan meedoet, moet belasting betalen; een vermakelijkhedenretributie.

De gemeente Amsterdam nam al vaker maatregelen om de drukte en overlast op de Wallen aan te pakken. Zo worden de straten op drukke avonden soms afgesloten om ze schoon te maken en gastheren en -vrouwen leiden de bezoekersstromen in goede banen.

Hoe zijn de Wallen zo bekend geworden? Is het altijd al een plek voor prostitutie geweest? NPO Focus maakte deze special over de geschiedenis van de Amsterdamse Wallen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.