Juventusfans met wapens opgepakt in Amsterdam – Noordhollands Dagblad

Juventusfans met wapens opgepakt in Amsterdam - Noordhollands Dagblad
Politie: ook gewapende Juventus-fans opgepakt bij Johan Cruijff Arena
AMSTERDAM – Een onbekend aantal fans van Ajax is zon twee uur voor de thuiswedstrijd tegen Juventus aangehouden. Ze wilden deelnemen aan een zogenoemde entrada, een feestje buiten de ArenA waarmee supporters van de Amsterdamse club belangrijke duels inluiden.

De entrada gaat altijd gepaard met veel gezang en vuurwerk. De politie liet woensdagochtend al via verschillende kanalen weten dat het afsteken van fakkels en vuurwerk verboden was omdat de veiligheid van winkelend publiek en concertbezoekers niet in gevaar mocht worden gebracht.

De politie en mobiele eenheid waren met veel manschappen op de been bij de ArenA Boulevard naast de Johan Cruijff ArenA, waar de entrada zou plaatsvinden. Ze fouilleerden fans en hielden ze aan als ze vuurwerk bij zich hadden. De gearresteerde fans lopen het risico op een stadionverbod. Toen er even later toch vuurwerk werd afgestoken tijdens de entrada, zette de politie een waterkanon en paarden in. Tijdens de ongeregeldheden die toen ontstonden, werden ook supporters aangehouden.

De supporters zijn na hun arrestatie met bussen overgebracht naar een cellencomplex. Op dit moment is de politie bezig met een onderzoek om vast te stellen wie waar precies van wordt verdacht en wat de vervolgstappen zullen zijn. Ajax en Juventus treffen elkaar woensdagavond om 21.00 uur in de thuishaven van de Amsterdammers, maar het lijkt aannemelijk dat in ieder geval een deel van de arrestanten deze wedstrijd niet bij zal kunnen wonen.

Op Twitter reageren veel fans vol onbegrip over het optreden van de ordetroepen en het inzetten van een waterkanon. Supporters spreken van een belachelijk optreden, onnodige paniek en een schandalige actie.

De groep werd voor het eerst gezien bij de Johan Cruijff ArenA, waarna de supporters zich met de metro richting het centrum van Amsterdam begaven. Eenmaal aan boord werd door agenten vastgesteld dat de groep in het bezit was van illegaal materiaal en Italiaanse agenten, die zich vanwege het duel in Amsterdam ophouden, herkenden leden van de groep als bekenden uit de Italiaanse voetbalwereld.

ajaxamsterdamUpdated 1 uur geleden3 uur geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S09:18Vrouw gaat los in vliegtuig (en wordt eruit gegooid)09 apr.Man ontdekt slim trucje bij McDonalds (en eet gratis)12:51Buffel is leeuwen én krokodil de baas09 apr.Ex-vriendin crasht bruiloft in trouwjurkGerelateerde artikelen20:13BinnenlandBeelden: waterkanon en arrestaties bij ArenA20:00BinnenlandFan raakt kaartje kwijt na chaos ArenA19:14BinnenlandJuve-fans: Vanavond winnen wij niet28 mrt.VoetbalAjax-fans mogen mee naar Juventus24 mrt.BinnenlandDuitse fan: Nederlanders drinken veel21 mrt.BinnenlandFans Nederlands elftal kijken weer door oranje brilDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Ook de Ajax-fans zijn niet bepaald een rustige factor. De politie zette waterkanonnen in om de vele fakkels die worden afgestoken te blussen. Volgens Hart van Nederland heeft de politie woensdag al gecommuniceerd dat vuurwerk tijdens de entrada verboden was, maar dit werd toch afgestoken. De politie zette vervolgens waterkanonnen en paarden in. Enkele Ajax-fans zijn tevens aangehouden.

De politie heeft opnieuw vele tientallen Italiaanse supporters opgepakt voor Ajax – Juventus. Dat meldt de politie. Korte tijd na de arrestatie van fans in de binnenstad van Amsterdam, was het raak bij de Johan Cruijff Arena. De groep was in het bezit van vuurwerk, pepperspray, een mes en een aantal flares. De politie had de Italianen, die rondhingen bij het stadion, al langere tijd in de smiezen. Agenten zagen dat sommige supporters verboden attributen bij zich hadden. Toen de illegale spullen op de grond werden gegooid, greep de ME in.

Prima pagina #Gazzetta 10/04/2019 😱 @juventus Van Gol: con l@afcajax torna @cristiano 🎁 Sorpresa @spursofficial e il @mancity è k.o. ❗Come sarebbe l@inter di Conte .… #gazzettapassion #lagazzettadellosport #tuttoilrosadellavita #gazzettadellosport #gazzettasportiva #calcio #stadiosansiro #spettatori #record #championsleague #uefachampionsleague #ajaxjuve #ajax #juve #bianconeri #juventus #cr7 #ronaldo #tottenhamhotspur #manchestercity #ko #inter #nerazzurri #conte #nainggolan #icardi #bergwijn #calciomercato #football …

De Italianen zijn ingesloten nabij het trainingsveld van De Toekomst. Na de aanhouding is de groep overgebracht naar een cellencomplex. Het is de twee massale arrestatie van Juventus-supporters binnen enkele uren. Woensdagmiddag werd een grote groep aangehouden bij het Waterlooplein. Ook zij waren in het bezit van wapens.

Clemens Zwijnenberg, een goede vriend van Erik ten Hag, heeft in een interview met Voetbal International vertelt dat de trainer van Ajax vroeger uiterst serieus met zijn sport omging, ook al ging hij op vakantie naar een party-eiland. ‘We gingen in die tijd met z’n tweeën op vakantie. Mallorca, Kreta. In Mallorca pakte Erik zijn koffer uit. Wat kwam als eerste tevoorschijn? Een rubberen matje. Ik zei: Wat ben jij nou van plan? Erik, bloedserieus: “Buikspieren trainen”. Zo is hij. Vol overgave.’

Ajax en Juventus treffen elkaar woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League. De eerste ontmoeting gaat om 21.00 uur van start.