Tientallen Juventus-aanhangers met wapens opgepakt in Amsterdam – Hartvannederland.nl

Tientallen Juventus-aanhangers met wapens opgepakt in Amsterdam - Hartvannederland.nl
Ruim 140 aanhoudingen voor kraker in ArenA | Binnenland
AMSTERDAM – De politie heeft woensdag nabij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam ruim 140 voetbalfans aangehouden. In de aanloop naar de wedstrijd tussen Ajax en Juventus werden twee grote groepen met voornamelijk Italiaanse supporters aangehouden.

De fans hadden onder meer vuurwerk, uitschuifbare wapenstokken, pepperspray en een hamer bij zich, aldus de politie. De Italianen werden met bussen overgebracht naar een cellencomplex.

De politie heeft opnieuw vele tientallen Italiaanse supporters opgepakt voor Ajax – Juventus. Dat meldt de politie. Korte tijd na de arrestatie van fans in de binnenstad van Amsterdam, was het raak bij de Johan Cruijff Arena. De groep was in het bezit van vuurwerk, pepperspray, een mes en een aantal flares. De politie had de Italianen, die rondhingen bij het stadion, al langere tijd in de smiezen. Agenten zagen dat sommige supporters verboden attributen bij zich hadden. Toen de illegale spullen op de grond werden gegooid, greep de ME in.

De eerste groep van 46 verdachten werd aangehouden in de metro op weg naar de ArenA. De tweede groep, 61 verdachten, werd in de omgeving van het stadion in de kraag gevat.

De Italianen zijn ingesloten nabij het trainingsveld van De Toekomst. Na de aanhouding is de groep overgebracht naar een cellencomplex. Het is de twee massale arrestatie van Juventus-supporters binnen enkele uren. Woensdagmiddag werd een grote groep aangehouden bij het Waterlooplein. Ook zij waren in het bezit van wapens.

Aan de zuidzijde van de ArenA bij de ingang voor de Ajax-supporters hield de politie nog eens meer dan 30 mensen aan wegens openlijke geweldpleging. Er werd vuurwerk afgestoken en supporters gooiden met stenen en vernielden daar ruiten. De politie zette waterkanonnen in om de menigte te verdrijven, tot onvrede van veel fans.

Ajax en Juventus treffen elkaar woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League. De eerste ontmoeting gaat om 21.00 uur van start.

In de Johan Cruijff ArenA speelde Ajax woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. Het werd 1-1. David Neres scoorde voor de Amsterdammers.

amsterdamjuventusajaxchampions league2 uur geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S10 apr.Vrouw gaat los in vliegtuig (en wordt eruit gegooid)09 apr.Man ontdekt slim trucje bij McDonalds (en eet gratis)10 apr.Buffel is leeuwen én krokodil de baas09 apr.Ex-vriendin crasht bruiloft in trouwjurkGerelateerde artikelen10 apr.Binnenland15-jarige jongen aangehouden voor steekpartij Rijswijk10 apr.BinnenlandBeelden: waterkanon en arrestaties bij ArenA10 apr.BinnenlandAgenten zaak-Henriquez kapotgemaakt10 apr.BinnenlandVoor 700.000 euro hennep gevonden in Kerkrade10 apr.BinnenlandTwee Polen vast voor dood man uit Oss10 apr.Buitenland80-jarige opgepakt wegens moorden in 1973Dagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Ze wilden deelnemen aan een zogenoemde entrada, een feestje waarmee supporters van de Amsterdamse club soms belangrijke duels inluiden. De entrada gaat altijd gepaard met veel gezang en vuurwerk.

Een waterkanon werd ingezet om vuurwerk dat supporters hadden afgestoken te blussen. Ook waren er gevallen van openlijke geweldpleging, zoals het gooien van straatklinkers naar personen, en werden ruiten aan de zuidzijde van de ArenA vernield. Tijdens de ongeregeldheden werden ruim dertig supporters aangehouden.

De politie liet woensdagochtend al via verschillende kanalen weten dat het afsteken van fakkels en vuurwerk verboden was omdat de veiligheid van winkelend publiek en concertbezoekers niet in gevaar mocht worden gebracht.

Volgens de politie zijn de Mobiele Eenheid (ME) en agenten te paard ingezet om “een overzichtelijke en veilige situatie voor alle supporters te creëren”.

De politie zette een waterkanon in om vuurwerk dat fans hadden afgestoken, te doven. (Foto: Pro Shots)

Woensdagmiddag hield de politie al twee grote groepen Italiaanse supporters aan. Dat gebeurde bij het stadion en het station Weesperplein in de binnenstad. De arrestanten waren gewapend met onder andere uitschuifbare wapenstokken, vlaggenstokken, pepperspray, een hamer en een mes. In totaal werden 107 Italiaanse verdachten aangehouden.

Het is nog niet bekend wat er precies met de arrestanten gaat gebeuren en waarvan ze worden verdacht. Beide groepen zijn in ieder geval met bussen naar een cellencomplex vervoerd. Volgens Italiaanse media zijn er circa 120 Italianen opgepakt.

Confrontatie tussen Ajaxsupporters en de ME. Aan de ene kant drukt de ME supporters naar de Arena Boulevard aan de andere kant een waterkanon die de groep terugdringt. #AJAjuve