Juve-fans met wapens opgepakt in Amsterdam – Metronieuws.nl

Juve-fans met wapens opgepakt in Amsterdam - Metronieuws.nl
Reacties na gelijkspel Ajax tegen Juventus (gesloten)
De eerste groep met supporters werd woensdag in de loop van de middag aangehouden bij station Weesperplein. Een paar uur later hield de politie een groep met tientallen Italiaanse supporters aan bij de Johan Cruijff ArenA.

Beide groepen gooiden de slagwapens op de grond toen de politie arriveerde. “De verdachten lijken vooralsnog van Italiaanse afkomst. Zij zijn met bussen overgebracht naar een cellencomplex”, aldus de politie.

Video: Ziyech over Ronaldo: Willen tegen de beste spelen

De eerste groep hield zich aanvankelijk op bij de Johan Cruijff ArenA, maar verplaatste zich vervolgens per metro richting de Amsterdamse binnenstad. Daar zagen agenten dat de Italianen slagmaterialen bij zich hadden.

Hoe stop je Ronaldo en Juventus? Zo ver mogelijk van je eigen doel houden

Bij station Weesperplein werden de Italianen gearresteerd. Daarbij werd de politie geholpen door Italiaanse politiemensen die gekleed waren in burgerkleding. Zij herkenden enkele van de verdachten uit de Italiaanse supporterswereld.

Video: Ajax-Juventus: RTLZ heeft de uitslag • Z zoekt Uit

De tweede groep arrestanten hield zich langere tijd op in de omgeving van de ArenA. Zij werden door leden van de Mobiele Eenheid (ME) ingesloten in de buurt van het trainingsveld van Ajax. De Italianen hadden onder meer vuurwerk, diverse busjes pepperspray, een mes en een hoeveelheid fakkels bij zich.

Ruim honderd Italiaanse voetbalfans opgepakt

Het is nog niet bekend wat er precies met de arrestanten gaat gebeuren en waarvan ze worden verdacht. Beide groepen zijn in ieder geval met bussen naar een cellencomplex vervoerd.

Amsterdamse politie pakt tientallen zwaarbewapende Juventus-fans op (fotos)

Woensdagavond speelt Ajax thuis tegen Juventus in heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League.

“Vanwege de veiligheid van de aanwezige supporters, maar ook van duizenden concertbezoekers en het winkelend publiek is het niet toegestaan om fakkels en vuurwerk bij je te hebben of af te steken of gezichtsbedekkende kleding te dragen”, aldus de Amsterdamse driehoek.

Amsterdamse politie pakt tweede groep Juventus-fans met wapens op

Ajax-trainer Erik ten Hag beseft dat het door het gelijkspel tegen Juventus (1-1) enorm lastig zal worden om de halve finales van de Champions League te bereiken, maar ruikt ook kansen.

1-1 is niet de uitslag waar je op hoopt, maar het is een resultaat. De vorige keer verloren we thuis ook met 2-1 van Madrid, zei Ten Hag terecht. We zitten er nog goed in. We waren lang en geduldig aan de bal. En we hebben een paar heel goede kansen gekregen.

Vlak voor rust opende Cristiano Ronaldo de score voor Juventus. Op het middenveld zaten we even niet goed op de man. Dan zie je dat zij het spel razendsnel kunnen verplaatsen. Dat kun je je niet veroorloven.

Ondanks de achterstand was Ten Hag niet ontevreden in de pauze. Ik zei dat we vooral zo moesten doorgaan en de druk erop houden. Dan zie je dat ze fouten maken.In de eerste minuut na rust zette David Neres de eindstand op het scorebord.

Na de gelijkmaker van Neres maakte debutant Jurgen Ekkelenkamp als invaller nog bijna het winnende doelpunt. Lasse Schöne zat er doorheen. Dan zoek je een middenvelder die loopvermogen heeft en ook nog iets naar voren toe kan doen, aldus Ten Hag, die nog genoeg kansen ziet om met Ajax de halve eindstrijd te halen.

Ruim 140 aanhoudingen voor kraker in ArenA | Binnenland

10 apr.Ajax bluft gekwetste Ronaldo af08 apr.Verstappen in China dupe van nieuwe DRS-functie09 apr.Ronaldo-fan in extase: Hij heeft me zelfs aangeraakt!09 apr.Dit is strijdplan Ajax tegen JuventusGerelateerde artikelen02:07SportDit is een gevaarlijke uitslag voor Ajax00:07VoetbalVeltman: Ik kreeg leuke berichtjes00:05VoetbalAjax is een heel ander team dan wij'10 apr.BinnenlandRuim 140 aanhoudingen voor kraker in ArenA10 apr.BinnenlandBeelden: waterkanon en arrestaties bij ArenA10 apr.VoetbalUnited met Rashford tegen BarcelonaDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.