Islamitische school sleept gemeente Amsterdam voor de rechter – Hartvannederland.nl

Islamitische school sleept gemeente Amsterdam voor de rechter - Hartvannederland.nl
Islamitische school daagt Amsterdam | Binnenland
Amsterdam – Het Cornelius Haga Lyceum wil fors uitbreiden, maar de gemeente Amsterdam geeft geen toestemming. En dus sleept het schoolbestuur de gemeente voor de rechter, zegt bestuursvoorzitter Söner Atasoy.

Hij wil grotere huisvesting afdwingen voor de omstreden islamitische school, die volgend schooljaar dubbel zoveel leerlingen krijgt, zo zegt hij in Trouw. Veel wil hij er niet over kwijt, want de AIVD luistert mee. Maar linksom of rechtsom: de uitbreiding van het Cornelius Haga Lyceum gaat er komen, zegt Atasoy.

De Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman wil pas over nieuwe huisvesting praten als het bestuur opstapt en er een deugdelijk interim-bestuur zit, zei ze eerder in een reactie.

cornelius haga lyceumhaga lyceumamsterdamUpdated Vandaag, 07:48Vandaag, 07:04 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S12 apr.Koning heeft lol met Britt Dekker13:32Schokkende ontdekking in zwembad12 apr.'Hij bijt, hij bijt!' Leeuw valt toerist aan12 apr.Hudsons Bay: Veel te duur en heel rommeligGerelateerde artikelen06 sep.BinnenlandKinderombudsman: Lili en Howick horen hier17 aug.BinnenlandOllongren: student, let goed op je huurprijs14 aug.BuitenlandMiljoenen voor daklozenopvang22 jun.BinnenlandUit huis gejaagd ten gunste van internationals21 jun.BinnenlandPolencampus rukt op: nog tien complexen in aantocht03 apr.BinnenlandGemeenten gaan Polen en Roemenen werenDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Het bestuur van het in opspraak geraakte lyceum maakte vorige week bekend dat er 135 nieuwe nieuwe aanmeldingen zijn. De school heeft nu 178 leerlingen. Daarom heeft de school volgens Atasoy extra ruimte nodig.

Daar zal de gemeente voorlopig echter niet aan meewerken, zo zei een onderwijswethouder vrijdagavond tegen AT5. “We hebben een stop gezet op alle mogelijke subsidies, met name huisvestingssubsidies zijn daar belangrijk in, dus als er een aanvraag komt voor uitbreiding van het gebouw, dan zullen we dat niet honoreren.”

“Er zullen ouders zeggen: Maar onze kinderen hebben dat nodig. Ik geef het ook heel graag aan de kinderen, maar niet voordat het bestuur is weggegaan”, aldus de onderwijswethouder.

De gemeente heeft een subsidiestop aangekondigd nadat burgemeester Femke Halsema de gemeenteraad informeerde dat zij van de AIVD “zeer verontrustende signalen” had gekregen over mensen die op de school werkzaam zijn. Zij zouden banden hebben met het Kaukasus Emiraat, een terroristische organisatie.

De schoolbestuurder ontkent alle aantijgingen en stapt daarom naar de rechter om de gemeente te dwingen de uitbreiding van de school mogelijk te maken, aldus Trouw.

In juni komt de onderwijsinspectie naar alle waarschijnlijkheid met de conclusies van een onderzoek naar de onderwijskwaliteit van de school.