Twente-fans kondigen TwEntrada in Amsterdam aan: Of ze nou willen of niet – VoetbalPrimeur.nl

Twente-fans kondigen \TwEntrada\ in Amsterdam aan: \Of ze nou willen of niet\ - VoetbalPrimeur.nl
Fans van FC Twente willen vrijdag TwEntrada in Amsterdam houden
Amsterdam kan zich opmaken voor een invasie uit Enschede. Supporters van FC Twente zijn van plan om de aanstaande kampioen van de Keuken Kampioen Divisie vrijdag te steunen in de hoofdstad. Twente heeft, met nog vier speeldagen te gaan, tien punten meer dan Sparta en kan vrijdag de titel veroveren bij Jong Ajax. Omdat er gespeeld wordt op De Toekomst, is er in het uitvak plek voor slechts 185 supporters. Vak-P noemt dit aantal onwaardig voor het Nederlandse voetbal.

De harde supporterskern van Twente heeft daarom aangekondigd de wedstrijd op De Toekomst te boycotten en elders in Amsterdam te gaan kijken. Volgens Vak-P is er contact met twee locaties in Amsterdam over een zogenoemde Homeless Party en TwEntrada, verwijzend naar de bekende Entrada van de Ajax-fans voor belangrijke thuiswedstrijden.

Twente-supporters massaal naar Amsterdam voor TwEntrada

Of ze nou willen of niet, wij zijn er massaal bijWe konden al kampioen worden in Amsterdam, maar die kans is nu nog een stuk groter geworden. Er zouden al vele supporters naar Amsterdam toe gaan, maar dat worden er nu dus nog veel meer!!, klinkt het op Facebook. Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen.

In de hoofdstad, op een nog onbekende locatie, zal een Homeless Party + TwEntrada plaatsvinden. Wint Twente vrijdag op De Toekomst, dan is het zeker van de titel én een snelle terugkeer naar de Eredivisie.

Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex. We reizen daarom gezamenlijk met de trein af naar Amsterdam, de locatie maken wij gedurende de reis bekend. Of ze nou willen of niet, wij zijn er massaal bij vrijdag 19-4. Wij willen met zn allen terug naar de Eredivisie!

De supportersvereniging heeft tot slot een belangrijk reisadvies. Neem je poncho mee voor de lokale tuinsproeiers in Amsterdam, wordt er verwezen naar de waterkanonnen die de politie van Amsterdam inzette voor Ajax – Juventus. Daar is de laatste dagen veel om te doen geweest.

FC Twente kan vrijdag de titel in de Keuken Kampioen Divisie veroveren. Concurrent Sparta Rotterdam ging zondagmiddag verrassend in eigen huis met 1-4 tegen TOP Oss onderuit en dus heeft het team van Marino Pusic, met nog vier speeldagen te gaan, tien punten meer dan de club uit Rotterdam-West. FC Twente speelt vrijdag bij Jong Ajax, terwijl de ploeg van Henk Fraser in eigen huis aantreedt tegen Helmond Sport.

Supporters van FC Twente zijn van zins om hun favoriete club vrijdag te steunen. Het uitvak op De Toekomst biedt echter slechts plaats aan 185 supporters en dat is veel te weinig, zo klinkt het. Supportersvereniging Vak-P is derhalve van plan massaal naar Amsterdam af te reizen voor een zogenaamde Homeless Party en een TwEntrada, verwijzend naar de bekende Entrada van Ajax bij belangrijke thuisduels.

We konden al kampioen worden in Amsterdam, maar die kans is nu nog een stuk groter geworden. Er zouden al vele supporters naar Amsterdam toe gaan, maar dat worden er nu dus nog veel meer, zo laat de supportersvereniging via sociale media weten. Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen.

Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daarbij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex. We reizen daarom gezamenlijk met de trein af naar Amsterdam, de locatie maken wij gedurende de reis bekend. Zorg dan dat je vrijdag vanaf 12:00 uur vrij bent. Of ze nou willen of niet, wij zijn er massaal bij vrijdag 19-4. Wij willen met zijn allen terug naar de Eredivisie!, besluit Vak-P.

De supportersvereniging heeft tot slot een belangrijk reisadvies. Neem je poncho mee voor de lokale tuinsproeiers in Amsterdam, verwijzend naar de waterkanonnen die de politie van Amsterdam voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Ajax en Juventus (1-1) inzette en waar sindsdien veel over te doen is geweest.

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.