Politie Amsterdam vindt aan brievenbus vastgeplakte handgranaat – NU.nl

Politie Amsterdam vindt aan brievenbus vastgeplakte handgranaat - NU.nl
Handgranaat gevonden in pand Amsterdam | Binnenland
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat verwijderd en op een andere locatie tot ontploffing gebracht. De Czaar Peterstraat is daarna weer vrijgegeven.

De handgranaat werd vrijdagochtend aangetroffen door een omwonende. De politie vraagt getuigen die iets verdachts bij de portiek hebben gezien om zich te melden.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Verbetering: In eerdere berichtgeving meldden wij dat er een straat in Amsterdam-Oost afgezet zou zijn. Dit gaat echter om een straat in het stadsdeel Amsterdam-Centrum.

AMSTERDAM – De handgranaat die vrijdag werd aangetroffen in een appartementencomplex in Amsterdam is veilig verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Het explosief wordt gebracht naar een plek waar het veilig tot ontploffing gebracht kan worden.

De handgranaat werd vrijdagochtend door een omwonende gevonden aan de Eerste Coehoornstraat in de hoofdstad. Deze was vastgeplakt op een gevel met brievenbussen bij de entree van het complex.