Handgranaat gevonden in pand Amsterdam | Binnenland – Telegraaf.nl

Handgranaat gevonden in pand Amsterdam | Binnenland - Telegraaf.nl
Handgranaat gevonden in pand Amsterdam | Binnenland
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is de handgranaat momenteel onschadelijk aan het maken.

Begin van de maand was het ook al raak aan de Spuistraat. Toen explodeerde een handgranaat bij een horecagelegenheid.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

In de hoofdstad worden vaker verdachte voorwerpen gevonden. Meestal gaat het om explosieven, zoals vrijdag nog in een appartementencomplex aan de Eerste Coehoornstraat. Daar was een handgranaat vastgeplakt op de brievenbus bij de ingang van het complex.

Vorige maand ging bij een coffeeshop in de Linnaeusstraat voor de tweede keer een explosief af. En begin februari ontploften explosieven op twee plaatsen in de hoofdstad: bedrijventerrein Sloterdijk en in de Jan Evertsenstraat.

Het verdachte voorwerp in de Spuistraat #Amsterdam is door TEV onderkend als handgranaat. De Explosieven Opruimingsdienst van de Defensie (EOD) is onderweg om nader onderzoek in te stellen en het explosief onschadelijk te maken. Omgeving blijft ruim afgezet.

AMSTERDAM – De handgranaat die vrijdag werd aangetroffen in een appartementencomplex in Amsterdam is veilig verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Het explosief wordt gebracht naar een plek waar het veilig tot ontploffing gebracht kan worden.

De handgranaat werd vrijdagochtend door een omwonende gevonden aan de Eerste Coehoornstraat in de hoofdstad. Deze was vastgeplakt op een gevel met brievenbussen bij de entree van het complex.