Hockeysters Amsterdam in finale Europa Cup veel te sterk voor Real Sociedad – AD.nl

Hockeysters Amsterdam in finale Europa Cup veel te sterk voor Real Sociedad - AD.nl
Hockeysters Amsterdam halen uit in finale en winnen Europa Cup
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De eindstrijd in het Wagenerstadion was geen moment spannend. Al na drie minuten leidde Amsterdam met 2-0 door doelpunten van Eva de Goede (strafcorner) en Marijn Veen.

De troostfinale in het Wagener Stadion begon nog goed voor de Nederlandse hockeysters. Bij een strafcorner in het eerste kwart vond Ireen van den Assem het doel. Vlak voor rust maakte de Duitse ploeg, die in de halve finale verloor van Real Sociedad, gelijk. Alster won door een strafcorner te benutten.

Hockeysters Den Bosch grijpen ook naast derde plaats

Kelly Jonker breidde de marge even later verder uit en Veen maakte nog voor rust haar tweede van de middag. In het slotkwartier voerden Yasmin Geerlings, De Goede (strafcorner) en Veen de score verder op.

De club die voor het eerst sinds 21 jaar de finale van het EK voor clubteams miste, verloor de strijd om de derde plek. Het Duitse Alster was met 2-1 te sterk in Amstelveen.

Video: Europese titel geeft Amsterdam boost in jacht naar dubbel

Amsterdam veroverde de EuroHockey Club Cup voor de veertiende keer. De Noord-Hollandse ploeg is de opvolger van Den Bosch, dat de vorige drie edities van de Europa Cup won en het toernooi in totaal liefst zeventien keer de sterkste was.

Margot van Geffen (l.) verliest met Den Bosch na de nederlaag tegen Amsterdam ook de strijd om de derde plaats van de EHCC.

Zondag haalde Amsterdam de eindstrijd door een verrassende zege op Den Bosch (1-0). De Brabantse ploeg miste voor het eerst sinds 1998 de finale van de Europa Cup.

Eerder maandag verloor Den Bosch ook de strijd om de derde plaats tegen het Duitse Club an der Alster: 1-2.

Ireen van den Assem bracht de Nederlandse kampioen nog wel op voorsprong uit een strafcorner, maar Kira Horn en Viktoria Huse leidden Alster vervolgens naar de winst.