Minuut stilte Amsterdam herdenkt slachtoffers Sri Lanka – RTL Nieuws

Minuut stilte Amsterdam herdenkt slachtoffers Sri Lanka - RTL Nieuws
Slachtoffers aanslagen Sri Lanka herdacht in centrum Amsterdam
Op de Dam in Amsterdam hebben gisteravond tientallen mensen de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka herdacht.

Er werden bloemen gelegd en toespraken gehouden. Ook de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema was bij de kleinschalige herdenkingsbijeenkomst aanwezig. 

Afgelopen vrijdag stond de teller op 96 reguliere debatten die nog moeten worden gevoerd en 90 zogenaamde dertigledendebatten, dat is een debat dat door een minderheid van de Tweede Kamerleden wordt aangevraagd. “Er zijn zelfs debatten die anderhalf of twee jaar geleden zijn aangevraagd”, zegt Arib.

Ze hield een korte toespraak en troostte een geëmotioneerde vrouw. Ook werd er en minuut stilte gehouden.

Kamervoorzitter maakt zich zorgen over berg debatten

Niet alleen op de Dam werd stilgestaan bij de aanslagen. Op de gevel van het centraal station werd de vlag van Sri Lanka geprojecteerd. Die zal ook morgenavond te zien zijn.

Bij de aanslagen van afgelopen zondag kwamen ruim 300 mensen om het leven, waaronder drie Nederlanders.

We staan klaar om te helpen als dat nodig is en we rouwen mee met de slachtoffers en nabestaanden, zei Rutte in zijn toespraak. De beelden en de ooggetuigenverslagen zijn zo indringend, dat ze nauwelijks zijn te bevatten, zei de premier, die de planmatige manier waarop de aanslagen zijn uitgevoerd een horrorscenario noemde.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Zo veel haat tegen mensen die alleen maar in vrede hun geloof belijden. Zo veel haat tegen mensen die gewoon met hun geliefden vakantie vieren…We moeten hopen dat de daders en de organisaties die hierachter zitten hun straf niet ontlopen.