Amsterdam wil snel actie tegen handgranaten | Binnenland – AD.nl

Amsterdam wil snel actie tegen handgranaten | Binnenland - AD.nl
Halsema wil snel actie tegen handgranaten | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

AMSTERDAM – Amsterdam stelt een speciale stuurgroep in om te bezien welke maatregelen er kunnen worden genomen tegen de handgranaten en andere explosieven die de laatste tijd regelmatig worden aangetroffen in de stad.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Burgemeester Femke Halsema heeft dat zondagavond bekendgemaakt, namens de Amsterdamse driehoek die wordt gevormd door politie, justitie en gemeente. Halsema noemt de toename sinds 2018 van het aantal incidenten met handgranaten en de stijging van het aantal plofkraken als reden om de taskforce geweld en intimidatie op te richten. Dit soort incidenten raakt niet alleen de betreffende ondernemers, maar levert ook groot gevaar op voor omwonenden en voorbijgangers, aldus de burgemeester. Zij wil weten hoe samenwerkende overheden deze strafbare feiten en incidenten zouden kunnen voorkomen.

Zondagochtend werd nog een explosief gevonden en onschadelijk gemaakt bij een coffeeshop aan de Brouwersgracht en was er een explosie op het Delflandplein, vermoedelijk een plofkraak. Alleen deze maand al werd er in de Spuistraat drie keer een handgranaat gevonden.