Airbnb-exces in Amsterdam: zeecontainers als hotel verhuurd – AD.nl

Airbnb-exces in Amsterdam: zeecontainers als hotel verhuurd - AD.nl
Zeecontainers in Amsterdam illegaal verhuurd als hotel via Airbnb
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De zaak kwam volgens de stadszender aan het rollen door een Facebook-bericht van Pretpark Amsterdam, een groep die al langere tijd ageert tegen de negatieve effecten van het toerisme in de stad.

Toen journalisten van de stadszender zondag aankwamen bij een van de zeecontainers wilden medewerkers van de gemeente het illegale hotel net wegslepen. Na klachten van buurtbewoners, bleek namelijk dat er geen vergunning door het stadsdeel was afgegeven voor de plaatsing. De eigenaar van de container bleek onvindbaar.

Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben het hotel zondagochtend weggesleept. Na klachten van buurtbewoners, bleek namelijk dat het stadsdeel geen vergunning had afgegeven voor het plaatsen van een container.

AMSTERDAM – In Amsterdam zijn twee zeecontainers op straat geplaatst voor verhuur via Airbnb. Het gaat om een container aan het begin van de Spaarndammerstraat en een container aan het Pauwenpad, vlakbij het Prins Bernhardplein. Een nietsvermoedende Engelsman, Ben, betaalde maar liefst 134 euro voor het optrekje.

De gemeente wil de wegsleepkosten verhalen op de verhuurder, maar heeft deze tot op heden nog niet kunnen vinden.

Dat meldt AT5. Bij aankomst stond hij met open mond te kijken waar hij zijn 134 euro aan had vergooid. Er lagen wel, beslapen, bedden in. We deden de deur open en keken naar binnen, deden de deur op slot en gingen weg. Toen hebben we een hotel genomen.

Video: Zeecontainer blijkt illegaal hotel

Een nietsvermoedende Engelse toerist betaalde onlangs 134 euro voor het optrekje. Bij aankomst stond hij met open mond te kijken waar hij zijn geld aan had uitgegeven, zo vertelt hij tegen AT5.

“We waren er al drie keer met de taxi omheen gereden, we dachten: dit kan het niet zijn. Maar toen we uitstapten, bleek dat het wél zo was. We deden de deur open en keken naar binnen, deden de deur op slot en gingen weg. Toen hebben we een hotel genomen”, aldus de Brit.

De gedupeerde deed een melding bij Airbnb en eiste zijn geld terug bij de verhuurder. Die weigerde. Uiteindelijk heeft Airbnb het bedrag aan de toerist vergoed.