Amsterdam reageert op kritiek op tijdstip huldiging Ajax: In middag vanwege veiligheid – AD.nl

Amsterdam reageert op kritiek op tijdstip huldiging Ajax: \In middag vanwege veiligheid\ - AD.nl
Ajax-fans totaal niet blij met tijdstip huldiging
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Na de zege op FC Utrecht (4-1) en de nederlaag van PSV bij AZ (1-0) kan Ajax de 34e landstitel bijna niet meer ontgaan. De Amsterdammers hebben drie punten meer en een veel beter doelsaldo (+84 om +70). Ajax gaat woensdag op bezoek bij De Graafschap.

Huldiging Ajax bij landskampioenschap donderdagmiddag op Museumplein

De gemeente Amsterdam heeft zondag laten weten dat de voorbereidingen voor de huldiging maandag beginnen. “De Amsterdamse driehoek, burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef, hecht aan een feestelijke huldiging voor alle supporters van Ajax, maar zeker ook aan een veilig verloop”, meldt de gemeente.

“Hoewel het pas woensdag definitief duidelijk is of Ajax het landskampioenschap verovert, is het noodzakelijk om op maandag te starten met de voorbereidingen in verband met de openbare orde en veiligheid.”

Omwonenden en ondernemers in de buurt van het Museumplein worden volgens de gemeente “via verschillende kanalen” geïnformeerd.

Ajax mocht van de gemeente lange tijd niet op het Museumplein worden gehuldigd, omdat fans van de club zich veelvuldig schuldig hebben gemaakt aan vernielingen en verstoring van de openbare orde.