NS waarschuwt voor drukte in treinverkeer rondom Amsterdam donderdag – NU.nl

NS waarschuwt voor drukte in treinverkeer rondom Amsterdam donderdag - NU.nl
NS: mijd Amsterdam donderdag bij huldiging Ajax | Binnenland
De NS adviseert om de reis, indien mogelijk, uit te stellen. Als de huldiging doorgaat zal het al vanaf het middaguur erg druk worden in de hoofdstad.

Ook na de huldiging moeten supporters rekening houden met drukte in de treinen. “We willen iedereen zo snel mogelijk en veilig naar huis brengen en roepen Ajax-supporters op om rekening te houden met forenzen”, aldus een woordvoerder van de NS. Ook na de spits moeten supporters nog rekening houden met extra drukte en “misschien een trein voorbij laten gaan”.

Deniz Aytekin, vierde man tijdens Ajax – Tottenham Hotspur, had na afloop medelijden met Ajax. Als onderdeel van het arbitrage kwartet zag hij hoe de Amsterdammers, die tijdens de Champions League-campagne vele harten veroverden in het buitenland, in de laatste seconden van de wedstrijd werden uitgeschakeld. Na de wedstrijd werd Erik ten Hag dan ook getroost door Aytekin. Natuurlijk zijn we objectief, maar we zijn geen robots. Voetbal is ook emotie en soms kan voetbal wreed zijn. Ik was geraakt door de ongelukkige nederlaag van Ajax, vertelt Aytekin in gesprek met Augsburger Allgemeine.

Het Stedelijk Museum aan het Museumplein blijft voor de zekerheid dicht, en het Van Gogh Museum gaat s middags eerder dicht. Bij de laatste huldiging van Ajax op het plein, in 2011, liepen de musea schade op.

Terwijl David Neres bezig is zich klaar te stomen voor de laatste wedstrijd van het seizoen, is er bij de Braziliaan ook tijd om te lachen. Een hamstringblessure moet overwonnen worden om aan te treden tegen De Graafschap, maar Neres maakt tijd voor de Ajax-fans. Op het Twitterkanaal van Ajax is te zien hoe de aanvaller lol maakt met een jonge jongen, om vervolgens met hem van het veld te lopen. Lets go home. My new boy, spreekt Neres daarbij.

AMSTERDAM – De NS waarschuwt mensen die donderdag van of naar Amsterdam willen reizen rekening te houden met grote drukte. Dit in verband met de vermoedelijke huldiging van Ajax op het Museumplein vanaf 16.00 uur. De NS adviseert zelfs om de reis, indien mogelijk, uit te stellen.

Het is nog niet officieel, maar het kampioenschap van Ajax 1 zit eraan te komen. Op het hoogste niveau is het voor veel Ajacieden de eerste keer dat de prijs gewonnen wordt, maar in de jeugd werd dit door de meeste van hen al vaker gedaan. Ajax plaatst vier fotos op het eigen Twitterkanaal van teams waarin spelers van het huidige Ajax 1 in het verleden jeugdkampioenschappen vierden. Aan de Ajax-fans om ze allen te raden.

Het Stedelijk Museum aan het Museumplein blijft voor de zekerheid dicht, en het Van Gogh Museum gaat s middags eerder dicht. Bij de laatste huldiging van Ajax op het plein, in 2011, liepen de musea schade op.

Op Instagram heeft Donny van de Beek ietwat grappend verteld dat Steven Bergwijn welkom is bij Ajax. Bergwijn staat volgens De Telegraaf in de belangstelling van de Amsterdammers. Altijd welkom, schrijft de middenvelder met een hartje en een smiley bij een oude post van de PSVer op het social media-kanaal. De reactie is inmiddels al meer dan tweeduizend keer geliked. 

De ANWB raadt iedereen aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen, omdat de binnenstad per auto nog lastiger dan normaal bereikbaar zal zijn.

De gemeente Amsterdam is alvast met informatie en tips gekomen. Het plein gaat om 13.00 uur open, de huldiging begint om 16.00 uur en om 17.30 uur is het feest afgelopen. Er zijn ingangen gecreëerd, waar mensen eventueel worden gefouilleerd en tassen worden gecontroleerd. Horeca in de omgeving blijft open, maar op het Museumplein zelf wordt niets verkocht. Als het plein vol is, is dat te zien op borden op de looproutes en via het twitteraccount @amsterdamnl.

Er komen extra toiletten en EHBO-posten. De gemeente raadt iedereen aan lopend of met de fiets te komen.

Het Stedelijk Museum aan het Museumplein blijft voor de zekerheid dicht, en het Van Gogh Museum gaat s middags eerder dicht. Bij de laatste huldiging van Ajax op het plein, in 2011, liepen de musea schade op.