Schietpartij Amsterdam: ruzie om parkeerkaart | Binnenland – AD.nl

Schietpartij Amsterdam: ruzie om parkeerkaart | Binnenland - AD.nl
Slachtoffer (26) schietpartij in parkeergarage Rembrandtplein overleden | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

AMSTERDAM – Het slachtoffer van de schietpartij in een parkeergarage in het centrum van Amsterdam is zaterdag overleden. Dat meldt de politie. Inmiddels zijn vier mensen aangehouden.

De schietpartij gebeurde rond 04:30 uur, bij de parkeergarage The Bank Rembrandtplein, naast het bekende uitgaansgebied. Toen was het erg druk. Iets daarna meldde de politie dat het gebied ruim was afgezet zodat recherche zn werk kan doen. Veel mensen konden daardoor niet bij hun auto.

Man (26) doodgeschoten in parkeergarage bij Rembrandtplein

Op fotos is te zien hoe meerdere politieautos, ambulances, een traumahelikopter en brandweerwagens uitrukten.

Volgens ooggetuigen waren ambulancemedewerkers lang bezig in de garage en is het slachtoffer daarna per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later overleden. Het gaat om een 26-jarige man uit Almere.

Met getrokken vuurwapens gaven agenten de verdachten de opdracht om uit te stappen. De vier inzittenden, drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22, zijn aangehouden. Zij worden verhoord.

Na de schietpartij meldden getuigen dat vier mensen er in een auto vandoor waren gegaan. De politie kon ze opsporen. De inzittenden van de auto – drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22 – zitten nog vast.

Het incident vond plaats in een parkeergarage aan de Amstelstraat, in de buurt van het Rembrandtplein. De gewonde man is door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht.

Heeft u nieuws, tips, of wilt u in contact komen met de redactie? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952 – ook voor het sturen van fotos en videos.