Feyenoord-fans gaan los in Amsterdam: politie voorkomt clash – Telegraaf.nl

Feyenoord-fans gaan los in Amsterdam: politie voorkomt clash - Telegraaf.nl
Feyenoord-supporters gaan los in Amsterdam, politie voorkomt clash met Ajax-fans
Amsterdam – De Amsterdamse politie heeft kunnen voorkomen dat de harde kern van Ajax en Feyenoord vandaag met elkaar op de vuist zijn gegaan. Op het terrein van amateurclub Swift aan het Olympiaplein in Amsterdam-Zuid daagden Rotterdamse fans de Amsterdamse supporters uit door antisemitische leuzen te scanderen en vuurwerk af te steken. Dat gebeurde na afloop van een amateurwedstrijd.

,,We kregen meldingen binnen dat een conflict dreigde tussen twee rivaliserende groepen, zegt een politiewoordvoerder. ,,Toen we daar arriveerden was er inderdaad sprake van een dreigende situatie en moest een politiemacht voorkomen dat de boel zou uitmonden in een vechtpartij. Door de-escalerend op te treden slaagden we daar in.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De politiewoordvoerder zegt dat er geen arrestaties zijn verricht en dat er voor zover zij weet geen gewonden zijn gevallen. ,,Maar het is heel vervelend dat dit gebeurt. De supporters kwamen mee naar Amsterdam met de amateurploeg van Feyenoord die tegen Swift speelde en we waren wel enigszins voorbereid dat er iets zou kunnen gebeuren.

Volgens een politiewoordvoerder bemoeilijkt het incident de discussie die wordt gevoerd over het toelaten van uitfans bij de klassiekers tussen Ajax en Feyenoord. “Dit soort incidenten helpt natuurlijk niet in dat overleg.”

De rivaliteit tussen de fans is al jaren aan de gang en voorkomt dat bij duels tussen Ajax en Feyenoord uitfans bij de Klassieker worden toegelaten. ,,Dit soort ongeregeldheden helpen niet om daar verandering in te brengen. Als het nu al fout gaat, dan mag je je afvragen wat er gebeurt als er twee supportersgroepen bij zon duel aanwezig zijn, aldus de spreekbuis van de politie.

De fans begonnen elkaar na de wedstrijd te provoceren en vuurwerk af te steken. De politie vermoedt dat er zich onder de fans leden van de harde kern van beide clubs bevonden.

De amateurclubs zijn beide geschrokken van het incident. Er was volgens woordvoerders geen sprake van vijandigheid tijdens de wedstrijd die goed en sportief verliep en eindigde in een 3-2 overwinning voor de Rotterdammers. Pas achteraf ging het fout toen de provocaties bijna uitmondden in een gevecht.

Bij het overleg over het toelaten van uitsupporters tussen beide clubs is de politie een van de partijen die aan tafel zit.

Tijdens de schermutselingen zijn er wel twee ruiten van de spelersbus van Feyenoord ingegooid. De politie onderzoekt nog of dit door aanwezige Ajaxfans is gedaan.

Supporters van Feyenoord en Ajax zijn zaterdagmiddag gebotst in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf. De politie kon voorkomen dat de harde kern van beide clubs met elkaar op de vuist gingen in de hoofdstad.

Het incident vond plaats bij het terrein van amateurclub Swift in Amsterdam-Zuid, vlakbij het Olympisch Stadion. Supporters van de Rotterdamse club provoceerden Amsterdamse fans door antisemitische leuzen te scanderen en vuurwerk af te steken. Dat gebeurde na afloop van een – volgens de politie rustig verlopen – amateurwedstrijd tussen Swift en de amateurtak van Feyenoord (2-3).

“We kregen meldingen binnen dat een conflict dreigde tussen twee rivaliserende groepen”, zegt een politiewoordvoerder tegen De Telegraaf. “Toen we daar arriveerden was er inderdaad sprake van een dreigende situatie en moest een politiemacht voorkomen dat de boel zou uitmonden in een vechtpartij. Door de-escalerend op te treden slaagden we daar in.”

Bij het incident zijn geen arrestaties verricht. Ook vielen er geen gewonden. De rivaliteit tussen de twee supportersgroepen is al jaren gaande. Daardoor zijn uitfans ook niet welkom bij de Klassieker. “Dit soort ongeregeldheden helpen niet om daar verandering in te brengen. Als het nu al fout gaat, dan mag je je afvragen wat er gebeurt als er twee supportersgroepen bij zon duel aanwezig zijn”, aldus de zegsman.

Was weer gezellig voor #Feyenoord in Amsterdam scf welk te verstaan.. Bijna aangevallen door 70 vrinden van die plaatselijk club die graag weer naar de kuip wil voor de klassieker… echt nooit meer doen pic.twitter.com/2PWWMRpElS