Hockeysters Amsterdam pakken titel en onttronen Den Bosch – NU.nl

Hockeysters Amsterdam pakken titel en onttronen Den Bosch - NU.nl
Hockeysters Amsterdam stoten Den Bosch van troon en zijn landskampioen
Charlotte Vega en Kitty van Male zorgden er met doelpunten voor dat Amsterdam voor het eerst sinds 2013 de landstitel pakte. De laatste vijf jaar werd Den Bosch steeds kampioen.

Het eerste duel tussen Amsterdam en Den Bosch werd donderdag in de hoofdstad afgewerkt en eindigde al in een 2-1-overwinning voor de nieuwe kampioen.

In een duel waar eigenlijk maar één ploeg echt hockeyde, viel al voor rust de beslissing. Het was Sosha Benninga die slim een strafcorner versierde. Die corner leverde opnieuw een corner op. Amsterdam besloot een variant uit de hoge hoed te toveren. De Bossche keepster Josine Koning wist op de eerste doelpoging nog redding te brengen, maar op de rebound van oud-gediende Van Male had ze geen antwoord.

Vorige maand won Amsterdam al de Europa Cup I. De ploeg van coach Rick Mathijssen schakelde Den Bosch toen uit in de halve finale en was in de eindstrijd vervolgens te sterk voor het Spaanse Real Sociedad.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9930. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Den Bosch – Amsterdam heeft in hockeyland voor een daverende verrassing gezorgd. De ploeg van Rick Mathijssen versloeg titelverdediger Den Bosch op eigen veld (0-2) en besliste daarmee de best-of-three finale in twee duels. Charlotte Vega en Kitty van Male zetten hun handtekening onder de kampioenstreffers.