Kleuter fietst rond door Amsterdam: niemand miste hem – RTL Nieuws

Een 4-jarig jongetje dat gisteren in Amsterdam alleen rondfietste, heeft uren bij de politie gezeten zonder dat iemand melding had gemaakt van zijn vermissing.

Hij kon uiteindelijk worden herenigd met zijn ouders, doordat de politie op goed geluk met hem ging rondrijden en hij een bekende zag op straat. 

De kleuter werd door agenten opgepikt, nadat iemand hem rond 15.30 uur van de Ceintuurbaan richting de Maasstraat had zien fietsen. Hij trok de aandacht, omdat hij doorfietste als het stoplicht op rood stond.

Een melding over de kleuter die werd verzonden via Burgernet en 806 mensen bereikte, leverde niets op. “Er is geen telefoontje gekomen van iemand die zijn zoontje kwijt was”, zegt een woordvoerder van de politie.

Een melding over de kleuter die werd verzonden via Burgernet en 806 mensen bereikte, leverde niets op. Omdat het jochie niet goed sprak – waarschijnlijk door de zenuwen – kon hij ook niet aangeven waar hij woont. Het jongetje werd op een gegeven moment huilerig op het politiebureau, waarna de politie besloot op goed geluk te gaan rondrijden met hem.

“Het probleem was dat er niet gewoon een gesprek gevoerd met het ventje kon worden, want hij was nogal huilerig en zei alleen maar ja en nee. Dus daar konden we niks mee.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Daarna besloot de politie op goed geluk te gaan rondrijden met hem. De politie, waarbij hij zon vier uur heeft gezeten, heeft de kwestie gemeld bij Jeugdzorg.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.